Sâmbătă, 19 octombrie, s-a completat tabloul cu jucătoarele care vor evolua în acest an la Turneul Campioanelor. Competiția se va desfășura la Shenzhen, în China, începând cu data de 27 octombrie.
Ultima sportivă care s-a calificat la turneu este tenismena din Elveția, Belinda Bencic, care a ajuns în ultimul act al competiției de la Moscova, după ce s-a impus în fața Kristinei Mladenovic, scor 6-3, 6-4. Astfel, Bencic s-a alăturat celor șapte jucătoare deja calificate: Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Naomi Osaka, Simona Halep, Bianca Andreescu, Petra Kvitova și Elina Svitolina.
Tenismenele vor fi împărțite în două grupe, de câte patru, iar primele două clasate vor merge în semifinale. Ultima câștigătoare a Turneului Campionelor este ucraineanca Elina Svitolina.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
ACUM 39 MINUTE

Clasamentul pentru Turneul Campioanelor

  • 1. Ashleigh Barty (6476 puncte)
  • 2. Karolina Pliskova (5315)
  • 3. Naomi Osaka (5246)
  • 4. Simona Halep (4962)
  • 5. Bianca Andreescu (4942)
  • 6. Petra Kvitova (4401)
  • 7. Elina Svitolina (3995)
  • 8. Belinda Bencic (3955)

Elina Svitolina vrea să își apere trofeul la Turneul Campioanelor

Elina Svitolina va reveni la Turneul Campioanelor din postura de campioană en-titre. Anul trecut, ea a învins-o pe Sloane Stephens în finala competiției de la Singapore, scor 3-6, 6-2, 6-2. Ucraineanca a ajuns de asemenea în semifinale în alte trei turnee, la Doha, Dubai și Indian Wells, iar de curând s-a calificat în sferturile de finală la Wuhan și Beijing, evoluții care i-au asigurat Elinei prezența la Shenzhen.
Pentru Svitolina, participarea de anul acesta va fi a treia din carieră la Turneul Campioanelor, prima dată fiind în 2017. "Turneul Campioanelor are un loc special în inima mea, mai ales că acolo am câștigat anul trecut cel mai important titlu din cariera mea. Sunt foarte entuziasmată să mă calific pentru a treia oară aici și de abia aștept să vizitez Shenzhen pentru prima dată", a spus Elina Svitolina pentru site-ul WTA.
Turneul Campioanelor se va desfășura între 27 octombrie și 3 noiembrie și pune la bătaie premii de 14 milioane de euro.
Australian Open
Kunieda - Hewett - Australian Open
ACUM O ORĂ