Campion de Grand Slam la nivel de juniori (Roland Garros 2015), Tommy Paul (52 ATP) nu a reușit să facă pasul cu brio la seniori și tenisul american părea că a pierdut un mare talent. Ajuns la 24 de ani, Paul nu jucase nicio finală de turneu ATP, dar acest lucru s-a întâmplat în această săptămână.
Americanul a făcut un turneu perfect la Stokholm, unde a lăsat pe drum jucători precum Andy Murray, Taylor Fritz (marele său rival din perioada junioratului. cel pe care l-a învins la roland Garros, dar care la bătut în finala US Open, tot în 2015) sau Frances Tiafoe, pentru ca în marea finală să-l învingă pe Denis Shapovalov (18 ATP), un jucător mult mai bine cotat.
Citește și:
US Open
Denis Shapovalov, OUT în turul 3 la US Open 2021! Canadianul, învins în 3 seturi de Lloyd Harris
05/09/2021 LA 01:43

Tommy Paul, campion la Stokholm

Paul a câștigat primul set cu 6-4, după ce a câștigat o singură dată contra serviciului, dar a fost impecabil la serviciu, canadianul neavând nicio minge de set. Shapovalov și-a ridicat apoi nivelul și s-a impus în manșa secundă cu 6-2, iar câștigătorul s-a impus în decisiv.
Echilibrul a persistat până la 4-4, când Paul a reușit break-ul, iar apoi a servit impecabil pentru a-și adjudeca victoria.
Așadar, Tommy Paul a câștigat primul său titlu ATP din carieră și a devenit primul american care triumfă la Stokholm de la James Blake încoace (2006). Americanul a devenit al 10-lea jucător din circuit care își trece în cont primul trofeu ATP în 2021.
De partea cealaltă, Denis Shapovalov a ratat șansa de a deveni al 8-lea jucător care își apără titlul în capitala Suediei, el fiind câștigătorul din 2019 (singurul său titlu ATP), iar cum anul trecut competiția nu a avut loc era deținătorul trofeului.
Prin punctele obținute după câștigarea turneului de la Stokholm, Tommy Paul va urca 9 poziții în clasamentul ATP, până pe locul 43, care reprezintă de altfel și cea mai bună clasare a sa din carieră.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Western & Southern Open
Benoit Paire și-a recăpătat dragostea pentru tenis! Francezul explică: "Simt că redevin tenismen"
18/08/2021 LA 13:18
Wimbledon
Denis Shapovalov merge în prima lui semifinală de Grand Slam, la Wimbledon 2021! Next: Djokovic
07/07/2021 LA 15:42