Câștigător a 18 titluri de Grand Slam, Novak Djokovic a devenit luni cel mai longeviv lider mondial din istorie, adunând în fruntea clasamentului ATP 311 săptămâni, cu una mai mult decât marele lui rival, Roger Federer, proaspăt revenit în circuitul ATP după 13 luni de inactivitate princinuită de două operații la genunchi. Era clar încă de săptămâna trecută că Djokovic nu mai poate rata această uluitoare performanță, însă luni a devenit certitudine.
Sârbul a fost felicitat de mii de sârbi ieșiți în stradă pentru a sărbători reușita eroului lor, iar de curând a oferit și prima reacție cu referire la performanța notabilă obținută luni: "Copil fiind, am visat că ridic trofee deasupra capului și că sunt cel mai bun din lume. Speranța că voi reuși a fost atât de puternică încât a străpuns toate așteptările – de ordin financiar, accidentări, dubii, chiar și prin prisma faptului că evoluez într-o eră a celor mai mari campioni văzuți vreodată în acest sport.

Novak Djokovic, unul dintre coloșii din sportul alb

Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55
Sunt recunoscător pentru faptul că pășesc pe calea legendelor din tenis și a giganților acestui sport. Să văd că sunt unul dintre ei este mulțumitor, înălțător. Este dovada vie că totul este posibil dacă îți pui inima în tot ce faci. Sunt recunoscător pentru toate mesajele de susținere primite de-a lungul timpului, lucru care-mi demonstrează că sportul nu e doar despre recorduri și trofee", a transmis Nole.
În afară de Novak Djokovic și Roger Federer, doar șapte jucători au reușit să adune mai mult de 100 de săptămâni pe prima poziție din clasament: Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270), Jimmy Connors (268), Rafael Nadal (209), John McEnroe (170), Bjorn Borg (109), și Andre Agassi (101). Novak Djokovic este unul dintre cei 26 de tenismeni care au ajuns lideri mondiali de la introducerea clasamentului oficial, în august 1973. Primul lider mondial din istorie a fost chiar românul Ilie Năstase, care a fost pe primul loc timp de 40 de săptămâni.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43