Sfaturile primite din tribună de la antrenori vor fi permise (de probă) începând cu luna februarie, a anunțat WTA printr-un comunicat, dat publicității în timpul Australian Open. Noua regulă, pe marginea căreia s-a discutat atât de mult, va fi implementată la turneele de la Dubai și Budapesta și va continua la toate turneele Premier și Internațional din 2020. Anunțul vine la 16 luni după incidentul din finala de la US Open dintre Serena Williams și Naomi Osaka.
"Regula le va permite antrenorilor să le ofere sfaturi jucătorilor aflați pe teren fără să fie penalizați. Că sunt sfaturi tehnice sau încurajări, regula le va permite să le vorbească jucătorilor pe care-i antrenează fără să fie penalizați", se arată în comunicatul emis de către WTA.
Măsura a fost salutată de Patrick Muratoglou, care a explicat de ce WTA a luat decizia corectă.
Roland Garros
Mouratoglou spune cum poate Simona Halep să o învingă pe Iga Swiatek: "Combinația poate face minuni"
ACUM 22 MINUTE
"Am iubit mereu să antrenez, a fost mai mult decât o pasiune sau un job, a devenit viața mea. Mereu mi-am torit ca prin ceea ce fac să îi ajut pe jucătorii mei să câștige mai mult, să urce în clasamente, să își îmbunătățească jocul. Iubesc tradiția din tenis, dar de asemenea vreau ca acesta să intre într-o eră a modernității. Tenisul e poate singurul sport care nu a încurajat niciodată antrenorii, iar acum e timpul ca acest lucru să se schimbe. Sunt un mare fan al noii reguli din WTA, consider că, dincolo de avantajele pe care le vor avea jucătoarele, e excelent și pentru spectacol. Oamenii din fața televizoarelor vor înțelege mai bine sportul nostru, personalitatea jucătoarelor și vor ajunge să se bucure mai mult de joc", a dezvăluit Patrick Muratoglou.

Ce spune Darren Cahill despre noua regulă WTA

Eu sunt pentru. Sunt în vârstă și îmi place tradiția, dar cred că trebuie să evoluăm, sportul crește. Cred că WTA a luat o decizie bună când a implementat această regulă fiindcă trebuie să evoluăm. Oricum, vom fi surprinși cât de puțin se vor lega antrenorii de această regulă. Toată această forfotă se produce acum pentru că înainte nu aveam voie să facem asta, dar dacă acum putem apela la asta, atunci o vom face foarte puțin | Darren Cahill
Roland Garros
S-a anunțat programul primei zile la Roland Garros. Două românce intră în "focuri"
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Naomi Osaka, "coșmar" înainte de Roland Garros: "Am visat că trebuie să joc Iga în turul 1"
ACUM 2 ORE