Articol scris de Cezara Paraschiv
Dincolo de un palmares stelar, spaniolul Rafael Nadal este perceput ca unul dintre cei mai mari luptători din tenisul mondial. A câștigat 19 titluri de Mare Șlem și 35 de titluri Masters 1000, iar prietenilor săi nu le-a făcut, niciodată, nicio concesie pe teren. Cu doi ani mai mare decât Nadal, Juan Monaco s-a împrietenit cu Rafa încă de pe vremea junioratului, când spaniolul avea doar 14 ani. Cei doi au câștigat, împreună, un titlu la dublu în 2015, la Doha, după ce jucaseră o finală și în 2013, la Vina del Mar.
Retras subit din circuit în aprilie 2017, Juan Monaco a rememorat unica sa victorie în circuit în fața lui Nadal, din opt confruntări directe, mărturisind: “îmi venea să îl omor”, scrie Sportskeeda.
Australian Open
Toni Nadal, surprins de faptul că Rafa a ajuns până în semifinalele Australian Open
ACUM 7 ORE
Episodul s-a consumat în 2007, în turul doi al turneului de la Cincinnati. Venit după o înfrângere dramatică în finala de la Wimbledon, un titlu-pansament câștigat la Stuttgart - pe zgură și o înfrângere în fața lui Djokovic în semifinalele turneului Masters 1000 de la Montreal, Nadal nu a reușit să ducă până la capăt meciul său de debut de la Cincinnati, abandonând în momentul în care prietenul său conducea clar pe tabelă, 7-6(5), 4-1.
Îmi venea să îl omor! Eram foarte furios pentru că nu a vrut să termine meciul. Aveam set și dublu break, iar el s-a retras. Eram fericit că am câștigat (n.r. - Nadal își adjudecase clar primele două dueluri directe, dar pe zgură, luând trei dintre cele patru seturi jucate cu 6-1), dar ce îl costa pe tipul ăsta să termine meciul? A fost singurul nostru meci pe hard. Știam, în sinea mea, că am ceva mai multe șanse pe ciment sau în sală împotriva lui, a explicat Monaco, pentru ca ulterior să explice și de s-a retras Nadal, care, în 1190 de partide a abandonat în total de zece ori. În ziua aceea am ucat pe 35 de grade, era brutal de cald. Văzusem dea că el nu e în apele lui. La 4-1 a cerut intervenția medicului și a zis că nu mai rezistă. Sunt unul dintre cei mai buni prieteni ai lui și îmi venea să îl omor!, a glumit argentinianul, fost număr 10 mondial.

Monaco și-a sos pălăria în fața lui Nadal

Juan Monaco și-a petrecut multe vacanțe acasă la Nadal, s-a antrenat împreună cu spaniolul, iar pe circuit i-a fost coleg sau adversar la jocurile de fotbal pe consolă.
Argentinianul poreclit “Pico” a explicat că relația sa specială cu Nadal s-a clădit încă din perioada în care erau rivali în competițiile intercluburi ale juniorilor, pe vremea în care Rafa evolua pentru Barcelona.
La Bastad (n.r. în 2005, la primul meci direct) m-a bătut rău de tot (n.r. - 6-1, 6-1). Era deja la un nivel stelar, acolo începea seria lui de peste 80 de victorii consecutive pe zgură. Era deja unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, știam și că va ajunge unul dintre cei mai mari din istoria tenisului. Când câștigi Roland Garros-ul la 19 ani, e pentru că ești o bestie! - Juan Monaco, fost număr 10 ATP
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
IERI LA 08:20