Austria a fost printre primele ţări din Europa care au implementat măsuri imediate privind pericolul impus de noul coronavirus şi a închis şcolile, barurile, teatrele, restaurantele, magazinele neesenţiale şi alte locuri de adunare publică în urmă cu aproximativ patru săptămâni. În prezent, autoritățile se pregătesc să ridice o serie întreagă de restricții, printre care și interzicerea anumitor sporturi.
De la 1 mai, sporturi ca tenisul și golful vor reveni la normal în Austria, a anunțat joi vice-cancelarul Austriei, Werner Kogler. În orice caz, austriecii au avut voie până acum, spre deosebire de alte țări din Europa, să facă jogging sau să se plimbe cu bicicleta, însă numai respectând regulile de distanțare socială. De pildă, în Franța sau Marea Britanie, cetățenii au voie să părăsească reședința o singură dată pe zi, și atunci doar cu motiv întemeiat.

Austria, prima țară în care tenisul revine la normal

Tenis
Simona Halep: "Grand Slam-urile trebuie să aibă prioritate" când tenisul va reveni
16/04/2020 LA 12:39
"Bineîntețes, sporturile individuale, acolo unde nu există contact, vor avea prioritate să revină la normal. Sporturile de echipă vor trebui să aștepte, acolo contactul este imposibil de evitat”, a transmis Kogler, care este de asemenea și ministru pentru Arte, Cultură, Serviciul Public și Sport în Austria. El a precizat, de asemenea, că facilitățile în aer liber nu vor mai fi interzise publicului – piste de atletism, terenuri de tenis, de golf, centre ecvestre, terenuri de tragere și tir cu arcul. În acest moment, peste 600 de sportivi vor relua antrenamentele odată cu ultimele implementări anunțate de autoritățile austriece.

Dominic Thiem, fericit că poate reveni la antrenamente

Prima rachetă a Austriei, Dominic Thiem, a declarat că este fericit că poate reveni pe terenul de tenis odată cu noile implementări ale autoritpților austriece.
Sunt vești incredibile. De abia aștept să intru pe teren. Până atunci, mă voi menține în formă. Circuitul nu va începe prea curând și nimeni nu se poate antrena pentru atât de mult timp. Am jucat atât de mult tenis la viața mea încât o lună de pregătire îmi va ajunge pentru a reveni la forma de dinainte de acest moment. Voi fi fericit dacă turneele se vor relua, nici măcar nu mă interesează pe ce suprafață joc. Îmi lipsește tenisul, de abia aștept să joc la nivel ridicat din nou. Nu mă voi apuca de un program strict până nu voi fi sigur că intru să joc în meciuri oficiale. În orice caz, mă voi apuca să mă antrenez pe zgură | Dominic Thiem, Sky Sport
Până acum, în Austria au fost infectate 14,453 persoane cu coronavirus, dintre care 393 de decese și 8986 persoane vindecate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng - Roland-Garros
ACUM UN MINUT
Roland Garros
Cu ce s-a ales Simona Halep după eliminarea incredibilă în turul 2 la Roland Garros
ACUM 3 MINUTE