Hugo Gaston, star NextGen al circuitului ATP, în vârstă de doar 20 ani, s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-3, 4-6, 6-0 în fața elvețianului Stan Wawrinka, nimeni altul decât campionul ediției 2015 a turneului de la Roland Garros și posesor a trei titluri de Grand Slam.
Timpul efectiv de joc a fost de trei ore și 10 minute, însă jucătorii au fost nevoiți să aștepte ore bune, la mâna vremii: partida, disputată pe al doilea teren al complexului - "Suzanne Lenglen", a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 1-1 la seturi și 2-2.
Gaston a făcut un meci mare, obținând opt break-uri în fața fostului număr trei mondial și reușind să anuleze 12 dintre cele 17 mingi de break pe care Wawrinka și le-a creat. Elvețianul a mizat pe cartea atacului, însă a suferit la capitolul precizie, iar în cele din urmă, cele 74 de greșeli neforțate comise i-au fost fatale, nereușind să ducă totalul de lovituri câștigătoare decât până la 49.
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
ACUM 24 MINUTE
Hugo Gaston a devenit primul jucător din afara Top 200 ATP care ajunge în optimi la Roland Garros în ultimii 18 ani. Ultimul care izbutise așa ceva a fost tot un francez, Arnaud di Pasquale, clasat pe locul 283 ATP când s-a calificat în optimi la French Open, în 2002.
Wawrinka a suferit o înfrângere la fel de surprinzătoare și în Masters-ul de la Roma. Italianul Lorenzo Musetti, locul 249 ATP, l-a învins la Foro Italico pe elvețian, 6-0, 7-6(2).

Surpriza zilei la Roland Garros 2020: Wawrinka, eliminat. Cine este jucătorul care a produs "șocul"

Hugo Gaston este un stângaci de 20 de ani, care a intrat în turneul de la Roland Garros fără victorie în circuit, care a avut acces pe tabloul principal printr-un wildcard oferit de organizatori.
Sportivul născut pe 26 septembrie 2000, la Toulouse, nu mai jucase niciodată în carieră un meci de cinci seturi și nici vreun meci împotriva unui sportiv din Top 50 ATP.
Mai departe, Gaston va juca în optimi cu austriacul Dominic Thiem, proaspăt campion la US Open.
Tenis
Emma Răducanu, mesaj pentru fanii din China! Clipul a strâns peste 1 milion de vizionări
ACUM O ORĂ
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 3 ORE