Marian Vajda, unul dintre cei mai decorați antrenori din istoria tenisului, nu mai face parte din echipa lui Novak Djokovic. Tehnicianul slovac nu a fost alături de Djokovic la Melbourne și nici la Dubai de la începutul acestul sezon competițional, dar în timpul controversei din Australia și-a apărat jucătorul într-un lung interviu pentru aktuality.sk. Cei doi au decis să se despartă de comun acord după Turneul Campionilor din 2021, la Torino.
Goran Ivanisevic a fost antrenorul care i s-a alăturat lui Djokovic în echipă pe durata Wimbledon 2019, așa că de atunci Vajda l-a însoțit pe Djokovic la mai puține turnee decât înainte. Vajda, care împlinește în curând 57 de ani, a spus atunci că își dorește să petreacă mai mult timp cu familia.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE

Ruptură surprinzătoare în echipa lui Novak Djokovic

În acest moment, nimeni nu știe ce turnee va putea juca Djokovic din cauza statutului său de nevaccinat, primele două turnee Masters 1000 ale sezonului (Indian Wells și Miami) fiind programate în Statele Unite ale Americii, acolo unde deocamdată nu a primit aprobarea să intre și să evolueze. În acest moment, restul echipei lui Djokovic rămâne neschimbat. El va fi în continuare alături de antrenorul Ivanisevic, kinetoterapeuții Ulises Badio și Miljan Amanovic și antrenorul de fitness Marco Panichi.
Marian Vajda este o persoană foarte importantă din viața și cariera lui Novak Djokovic de mai bine de 15 ani. Au început să lucreze împreună înainte de Roland Garros 2006 și, cu excepția unei scurte pauze, au rămas împreună de atunci. Vajda a fost parte din echipa lui Novak Djokovic la fiecare dintre cele 20 de succese la titlurile de Grand Slam câștigate de Nole în carieră.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51