Chiar dacă zgura nu este suprafața favorită pentru Jennifer Brady, înfrângerea în fața Clarei Tauson este cu adevărat surprinzătoare, mai ales că jucătoarea din Statele Unite a ratat și 2 mingi de meci.
Tauson a început mai bine meciul și s-a impus în primul set cu 6-4. Manșa secundă i-a revenit americancei cu 6-3 și s-a ajuns astfel în setul decisiv, acolo unde lucrurile au luat o turnură dramatică.
Brady a făcut prima break-ul și s-a desprins la 4-2, dar daneza a dat dovadă de un psihic de fier, chiar dacă are numai 17 ani, reușind să revină și să egaleze. Mai apoi, la 6-5 pentru ea, Brady a condus pe propriul serviciu cu 40-15, având 2 mingi de meci. Tauson nu a cedat nici de această dată și a câștigat 4 puncte consecutive, împingând meciul în prelungiri.
Roland Garros
Iga Swiatek, favorită uriașă la Roland Garros 2022: "Cerul e limita pentru mine"
ACUM 40 MINUTE
Confruntarea a căpătat accente dramatice pe final, Brady salvând și ea 4 mingi de meci, dar daneza a fructificat-o pe cea de-a 5-a și s-a impus cu 9-7 în decisiv, producând astfel cea mai mare surpriză de pe tabloul feminin de până acum.
În turul următor, Clara Tauson o va întâlni pe Danielle Collins, cea care a eliminat-o pe Monica Niculescu, după un meci încheiat de asemenea în set decisiv.

Clara Tauson, viitoare stea a tenisului feminin?

Jucătoarea daneză nu a împlinit încă 18 ani, dar performanța ei de la Roland Garros este deja una extraordinară. Fostă campioană de junioare la Australian Open anul trecut, Tauson nu câștigase niciun meci pe tabloul principal al vreunui turneu WTA până acum.
Tauson a intrat recent în Top 200 mondial, iar victoria cu Brady confirmă ascensiunea începută în calificările openului francez, unde le-a învins pe rând pe Gabriela Talabă (2-1), Elisabetta Cocciaretto (2-0) și Ivana Jorovic (2-0).
Prin victoria de astăzi, Clara Tauson se poate înscrie pe lista marilor speranțe ale tenisului feminin în general și ale celui danez în special. Spre deosebire de Caroline Wozniacki, cea mai bună jucătoare daneză din ultimul timp, dar care s-a retras recent din cauza problemelor de sănătate, Tauson are ca suprafață favorită zgura.
Felul în care ea a debutat la Roland Garros, dar mai ales maniera în care a făcut-o (a salvat 2 mingi de meci) o recomandă pe Tauson ca o jucătoare de urmărit în perioada următoare.
https://i.eurosport.com/2020/09/29/2896920.jpg
Roland Garros
Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 16 ORE