Victoria în minimum de seturi contra campioanei de la Wimbledon i-a adus deţinătoarei trofeului Turneului Campioanelor calificarea în semifinale, după doar două partide.
Svitolina avea un mic handicap în faţa Simonei Halep, în condiţiile în care pierduse ultimele două dispute, însă şi-a luat revanşa la Shenzhen, pe o suprafaţă extrem de lentă, perfectă pentru jocul său.
La final, în timpul unui interviu realizat de cei de la WTA, Elina a revăzut două dintre punctele cheie din meci. La 3-3, Simona a avut şansa unui break, care, odată obţinut, ar fi însemnat enorm, în condiţiile în care românca ar fi câştigat al 4-lea game la rând.
Tenis
"Simona Halep este gata să dea banii înapoi!" Dezvăluirea președintelui COSR, Mihai Covaliu
ACUM 9 ORE
"La 3-3 în primul set a fost un moment extrem de important. Câştigasem primele trei gameuri, apoi Simona a jucat foarte bine şi a egalat. A avut minge de break, dar am revenit, după un schimb foarte lung. Cred că toţi se aşteptau la astfel de schimburi lungi, ştiindu-ne pe amândouă. Am mai fost şi îmbrăcate la fel (n.r. râde). M-am apărat incredibil şi am reuşit să fac 4-3, a fost un moment foarte important în primul set", a spus Svitolina.

Turneul Campioanelor | Simona Halep, despre lovitura meciului

La 3-2 pentru Svitolina în setul secund am asistat la lovitura turneului. După un schimb epuizant, ucraineanca a apelat la o scurtă cu mult efect, cum doar Monfils sau Kyrgios mai reuşesc, atunci când vor să facă spectacol.
"Îmi amintesc foarte bine această lovitură, pentru că a fost una specială. Când eram tânără, încercam mai des să apelez la astfel de scurte, aşa că mi-am adus aminte de tinereţe. A fost ceva neaşteptat pentru toţi. A venit după un raliu foarte lung şi am simţit că trebuie să fac ceva neaşteptat", a mai spus Svitolina, pentru ca apoi să vorbească despre importanţa succesului obţinut în faţa Simonei Halep: "A fost un meci foarte disputat, foarte fizic. Din fericire, am reuşit să îmi impun tactica, sunt mulţumită şi sper să îmi menţin acelaşi nivel şi pentru restul turneului".
Tenis
Ce a făcut Emma Răducanu când a ajuns acasă, după US Open 2021: "A fost groaznic de greu"
ACUM 11 ORE
Tenis
Novak Djokovic, invitat în România de Ministrul Tineretului şi Sportulului: "Sunt fanul lui!"
ACUM 15 ORE