După tragerea la sorți a turneului din Mexic, Svitolina a anunțat că nu va participa la meciul cu rusoaica Potapova, ca un semnal de alarmă pentru situația din țara sa. ITF și WTA au luat imediat atitudine și au decis ca sportivii ruși să evolueze sub steag neutru, ceea ce a schimbat optica fostei semifinaliste de la Roland Garros și Wimbledon. Evident, Elina nu are nimic cu sportivii ruși, mai ales că cei mai mulți au denunțat războiul, dar a considerat că e de datoria sa să facă ceva pentru a își sprijini țara. Rusia trebuie izolată total, din toate punctele de vedere, pentru dezastrul pe care îl provoacă fără vreo justificare reală.
Meciul s-a disputat, în cele din urmă, așadar, iar Svitolina nu i-a dat nicio șansă adversarei, pe care a învins-o într-o oră și 4 minute, cu un categoric 6-2, 6-1.
"E o victorie specială, având în vedere prin ce trecem acum în Ucraina, e înficoșător. Au trecut deja 6 zile și toate jucătoarele din Ucraina suntem îngrozite de ce se întâmplă", a spus Svitolina la final.
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51
CITEȘTE ȘI:
REACȚIA ANEI BOGDAN FACE ÎNCONJURUL LUMII. CE A SPUS DE YASTREMSKA ȘI UCRAINA DUPĂ MECIUL INCREDIBIL DE MARȚI

Elina Svitolina: o sportivă într-o misiune

Înainte de turneul de la Monterrey, Svitolina a anunțat că toate premiile pe care le va obține, în următoarea perioadă, vor fi destinate ajutării Ucrainei. În consecință, Elina luptă având o motivație deosebită, dar și pentru a-și face cunoscut mesajul. Atitudinea sa a generat reacții ferme din partea ITF și WTA, astfel că poate fi considerată o adevărată eroină pentru poporul său.
Nu joc doar pentru mine, joc pentru țara mea. Joc pentru a ajuta Ucraina, astfel că fiecare victorie pe care o obține e specială. Cred că e misiunea mea să unesc comunitatea tenisului în spatele Ucrainei | Elina Svitolina
În optimile de finală de la Monterrey, Svitolina o va întâlni pe sportiva din Bulgaria, Viktoriya Tomova. Aceasta a trecut cu 6-4, 6-0 de franțuzoaica Parry.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
"Extrem de dificil" Svitolina, hotărâre drastică! Anunțul făcut la o lună după izbucnirea războiului
29/03/2022 LA 15:23