Învingătoarea surpriză de la Roland Garros 2020, când nu a cedat set în drumul spre victoria finală, Iga Swiatek nu mai e în acea formă de graţie, însă partida de azi, contra Fionei Ferro (6-4, 6-3), a arătat că numărul 17 WTA are suficiente arme pentru a ajunge cât mai departe şi la Australian Open.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Din nefericire pentru ea, în faţă va fi Simona Halep, una dintre cele mai constante jucătoare din circuit şi o sportivă care e recunoscută pentru faptul că îşi "pedepseşte" foarte des adversarele care o înving categoric. Swiatek a vorbit la superlativ de numărul doi mondial şi anticipează o confruntare extrem de echilibrată duminică, în direct la Eurosport. Asta deşi are un ascendent moral în faţa constănţencei, graţie succesului din capitala Franţei.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
"O să joc cât pot de bine împotriva Simonei, doar la asta mă concentrez, la partida următoare. Nu m-am uitat pe tablou, nu am vrut să pun presiune sau să am aşteptări. Am zis că o voi lua meci cu meci. Cred că acum meciul cu Halep va fi diferit. Ea e o jucătoare grozavă, o mare campioană. Chiar dacă am câştigat meciul anterior şi am învins la Roland Garros, nu mă consider favorită. Doar joc împotriva Simonei. O să îmi spun că nu am nimic de pierdut şi o să încerc să fac tot ce pot. Cred că la Roland Garros am jucat perfect, va fi greu să fiu în acea formă. Va fi o partidă foarte grea", a spus Swiatek la conferinţa de presă.

Swiatek susţine că "şi-a învăţat lecţia" înainte de duelul cu Halep, de la Australian Open

Săptămâna trecută, la Gippsland Trophy, Swiatek a fost eliminată prematur din competiţie, Alexandrova administrându-i un dureros 6-4, 6-2. Iga a înţeles că nu a avut atitudinea potrivită şi şi-a tratat de sus adversara, motiv pentru care a pierdut fără drept de apel. Valorile sunt foarte apropiate în tenisul feminin, astfel că dacă nu eşti 100% concentrat pe o partidă şi consideri că aceasta e dinainte câştigată, vei avea doar de suferit.
"Mă simt mult mai bine decât săptămâna trecută. Atunci aveam aşteptări mari şi nu am ştiut să gestionez presiunea generată de faptul că sunt câştigătoare de Grand Slam. Mi-am învăţat lecţia. Abordez meciurile diferit, am uitat că am câştigat la Roland Garros. Aici e alt turneu şi trebuie să mă concentrez pe fiecare partidă individual", a explicat învingătoarea de la Roland Garros 2020.
Suprafaţa de anul ăsta de la Melbourne e mult mai rapidă decât în anii precedenţi, dar acest lucru nu îi ridică mari probleme polonezei. Chiar dacă a crescut pe zgură, aceasta a făcut excelent tranziţia spre terenurile de hard, astfel că poate să evolueze aproape de potenţialul maxim indiferent de suprafaţă.
"Mă simt foarte bine la Melbourne, mai bine decât la New York. Evident, zgura e suprafaţa mea favorită, dar nu avem atât de multe turnee şi a trebuit să mă adaptez. Petrecem atât de multe luni pe hard, încât pot spune că în curând e posibil ca asta să devină suprafaţa mea favorită", a concluzionat Swiatek.
Simona Halep - Iga Swiatek se va juca duminică, în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02