Fără înfrângere de la meciul cu Halep de la Australian Open (s-a impus fără să piardă set la Adelaide), Iga Swiatek are și momente slabe. În special în primul set cu Muguruza, sportiva din Polonia a fost de nerecunoscut, trimițând în terenul advers doar 29% din mingile servite cu primul serviciu. În plus, a comis o multitudine de neforțate, astfel că "bagelul" a venit ca o consecință firească a realității din teren.
"Primul lucru pe care trebuie să-l spun e că am început jocul destul de stresată, nu mi-am găsit în niciun moment jocul, deoarece nu m-am putut concentra oe nimic altceva în afară de greșelile copilărești pe care le-am făcut. Am făcut multe greșeli toată săptămâna, chiar și la antrenamente, așa că astăzi nu a fost diferit. Deci, este foarte dificil să câștigi un meci în circuitul WTA, deși am încercat să remediez situația. Dar Garbine a jucat foarte solid. În setul doi am făcut un reset, am încercat să încep de la zero, dar mi-a fost foarte greu să scap de senzațiile primului set. Uneori sunt zile de acest gen. Încerc încă să găsesc un motiv pentru care am jucat atât de prost în primul set, mi-e greu să înțeleg de ce, dacă știam că lucrurile se vor schimba. Presupun că sunt și astfel de zile, deși nu am explicații. Așa că notez primul set ca o problemă de rezolvat. Acestea sunt aspecte la care mai trebuie să lucrez, obiectivul este să câștig consistență și să fiu solidă pe termen lung. Nu pot să practic cel mai bun tenis meci de meci", a explicat Swiatek după meci.

Swiatek, după înfrângerea cu Muguruza: "Am ocazia să învăț lucruri noi și să mă dezvolt"

Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 3 ORE
Swiatek a încercat să rămână optimistă și să vadă partea plină a paharului. Astfel de partide îi arată unde greșește și unde trebuie să mai lucreze pentru a se transforma într-o jucătoare mai bună. Înfrângerea de miercuri a venit și în contextul unui joc excelent al adversarei, iar Iga a ținut să o felicite pe Muguruza pentru evoluția sa și pentru atitudinea avută.
"Fizic m-am simțit foarte bine, problemele nu au fost acolo, m-am simțit bine. Dincolo de erorile mele, problema a fost Garbiñe, care a jucat în fiecare moment cu o intensitate mare, foarte agresivă. Nu mi-a permis să intru în ritm și știu că astfel de momente pot să apară atunci când te confrunți cu cei mai buni jucători. Acestea sunt jocurile pe care vreau să le joc, împotriva celor mai bune din circuit, așa că într-un fel mă bucur că am pierdut așa primul set și am avut ocazia să învăț ceva nou. Din acest joc trebuie să rămân cu al doilea set, cu senzația că sunt capabilă să concurez în acest gen de meciuri, cu jucătoare de cel mai înalt nivel de cealaltă parte a fileului. În acest moment, scopul meu principal este să devin mai consistentă, pentru asta trebuie să petrec mult mai mult timp pe teren și apoi să învăț să joc mai bine în zilele în care nu mi se oferă ritm. Trebuie să mă mișc mai bine, să rămân în puncte, să ratez mai puține mingi, doar atunci pot concura împotriva celor mai bune", a mai spus Iga.
În sferturile de finală ale turneului din Dubai, Garbine Muguruza va avea o altă adversară grea, pe Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 3. Iberica a întâlnit-o pe sportiva din Belarus și săptămâna trecută, la Doha, impunându-se după un meci echilibrat, scor 6-2, 6-7(5), 6-3.
În ceea ce o privește pe Iga Swiatek, aceasta va reveni în competiții la Miami, turneu unde ar trebui să participe și marea noastră campioană, Simona Halep.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 8 ORE
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
IERI LA 10:37