"Federer a fost gelos pe Novak încă de la început, pentru că ştia că fiul meu este mai bun decât el şi că se va impune în faţa lui. Federer este un jucător extraordinar, dar nu pot spune asta şi despre umanitatea sa", a declarat Srdjan Djokovic, conform sursei citate.
Federer a câştigat până acum 20 de trofee de Mare Şlem. Nadal are cu un trofeu mai puţin decât elveţianul, în timp ce Novak Djokovic a adunat 17 trofee.
27-23 este scorul întâlnirilor directe Djokovic - Federer.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
IERI LA 16:37

Djokovic, supărat că presa scrie că fanii nu îl iubesc

Novak Djokovic a vorbit despre situația neplăcută despre care s-a discutat foarte des în ultima perioadă: fanii nu îl susțin cum o fac în cazurile lui Nadal și Federer. Sârbul nu simte nici pe departe că nu ar fi plăcut de suporteri și a explicat că, de-a lungul timpului, s-a bucurat de suficientă simpatie.
Australian Open este considerat "turneul de casă" al lui Djokovic, sârbul fiind cel mai titrat sportiv din istorie, la Melbourne, cu 8 titluri.
În ciuda acestui fapt, Nole nu a fost susținut foarte tare în semifinala din acest an, când în față l-a avut pe Federer. Cu cel mai spectaculos și natural joc din istoria tenisului, elvețianul are cei mai mulți fani, astfel că atitudinea acestora în meciul cu Djokovic nu a suprins pe nimeni. În schimb, în finală, publicul australian a părut că e de partea lui Thiem, lucru care a fost cu adevărat surprinzător, având în vedere backgroundul sârbului.
Din acel moment, în presa de specialitate s-a vorbit destul de mult despre faptul că Djokovic, deși are rezultate comparabile cu ale celorlalți doi mari titani ai tenisului mondial, nu se bucură de aceeași simpatie. Nole a considerat că se exagerează prea mult cu acest subiect și a explicat că nu simte în vreun moment aversiunea fanilor.
"Există o energie foarte puternică în tribune la meciurile mele cu Federer și Nadal. Am văzut foarte des în ultimul timp că se scrie că oamenii nu mă plac. Vreau să spun câteva cuvinte despre asta. Chiar nu am senzația că oamenii sunt împotriva mea. Mai ales în afara terenului, am mereu vibeuri bune din partea lor. Bineînțeles, nu o să mă laud acum că sunt un jucător foarte iubit, aceste lucruri trebuie spuse de alții, nu de mine. Dar voiam să clarific un lucru: sentimentul meu, de-a lungul anilor, a fost unul singur, am fost mereu tratat cu bucurie și am fost încurajat de fani. Nu pot să spun că toți oamenii cu care am interacționat de-a lungul timpului mă plac, dar e un lucru normal. Sunt turnee și țări unde m-am bucurat de mai multă energie din partea celor din tribune și sunt turnee și țării unde mă simt încurajat mai puțin. E adevărat, la cele mai multe partide cu Federer și Nadal publicul e de partea lor, dar asta nu înseamnă că mă urăsc pe mine", a spus Djokovic, într-un interviu realizat în Serbia, citat de eurosport.co.uk.
După o mică vacanță după primul turneu de Grand Slam al anului, Djokovic va reveni în competiții la Dubai, turneu transmis în direct de Eurosport în perioada 24 februarie - 1 martie. Apoi, sârbul va fi prezent la Indian Wells și Miami, turnee de Masters 1000.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
25/05/2022 LA 11:28
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
24/05/2022 LA 13:02