De-a lungul timpului, Srdjan Djokovic a îndreptat mai multe critici la adresa lui Roger Federer, unul dintre cei mai mari rivali ai fiului lui. Tatăl marelui campion sârb a primit o nouă șansă pentru a-l ataca pe elvețian și a profitat imediat de ea. Acesta este de părere că Roger mai joacă tenis și în apropierea vârstei de 40 de ani doar pentru că nu se poate împăca cu gândul că recordurile îi vor fi depășite de către Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Srdjan crede că fiul lui și Rafael Nadal sunt mai buni decât Roger Federer, în ciuda faptului că elvețianul este cel mai titrat jucător de tenis din istorie: "Din momentul în care Nadal și Novak îi respiră în ceafă (n.r. din punct de vedere al recordurilor) nu poate efectiv accepta că ei vor fi mai buni decât el. Haide, omule, crește-ți copiii, mergi la schi, fă ceva, altceva! Tenisul nu reprezintă toată viața, este doar un hobby al fiului meu. Este doar un jucător de tenis în acest moment al vieții", a spus Srdjan Djokovic pentru SportKlub.

Relația dintre Federer și Djokovic, rece

Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 16 ORE
Relația dintre cei doi mari campioni nu este una grozavă, a transmis Srdjan în cadrul aceluiași interviu. Știe și motivul pentru acest lucru: "Pentru că el (n.r. Roger) a cultivat multă animozitate față de Novak de-a lungul sezoanelor. Au dezvoltat un fel de respect, dar de ce crezi că mai joacă încă tenis la 40 de ani când poate pleca acasă și să facă lucruri interesante?" - Srdjan Djokovic.
În plus, Srdjan a vorbit și despre calitățile fiului lui: "Novak este o compilație a celor mai bune calități de la mine și de la soția mea. S-au reunit într-o singură persoană, iar ceea ce a fost mai rău a rămas la noi" - Srdjan Djokovic.
Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.
  • Djokovic vs Nadal 29-26
  • Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

  • 1 Roger Federer 20
  • 2 Rafael Nadal 19
  • 3 Novak Djokovic 17
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 20 ORE
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38