Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a câștigat duminică finala primului turneu de Grand Slam al anului, în fața lui Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2, la capătul unui meci fără un istoric prea lung, de o oră și 54 de minute de joc. Nole a cucerit astfel al nouălea titlu la Australian Open și al 18-lea din întreaga carieră, apropiindu-se de marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, amândoi cu câte 20 de titluri majore.
Tatăl marelui campion sârb, Srdjan Djokovic, a oferit de curând un interviu în care a comentat pe marginea reușitei extraordinare a fiului lui, precizând că Nole va deveni în curând cel mai bun tenismen din toate timpurile, iar acest titlu nu va mai putea fi atribuit altcuiva. Srdjan a oferit chiar un termen limită privind momentul în care Djokovic va deține supremația pe toate planurile. În plus, el a spus că Djokovic va avea la fel de mult succes în afara terenului, așa cum are și pe teren.

Tatăl lui Novak Djokovic, săgeți pentru Federer și Nadal, după triumful fiului lui la Melbourne

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM O ZI
"În următorul an, un an și jumătate, Novak va fi cel mai bun în toate statisticile existente. Iar atunci când va decide să se retragă, orice ar face, va avea la fel de mult succes ca pe terenul de tenis. E ca aurul sârbesc care nu a fost deocamdata perfecționat", a transmis Srdjan Djokovic pentru Blick.
Srdjan a adăugat că oricât ar încerca toți să-i pună piedici fiului lui, Novak va continua să facă legea în tenisul mondial masculin. Srdjan a anulat toate criticile primite de fiul său și l-a denumit "erou sârb": "Trebuie toți să înțeleagă că nimeni nu-l poate opri. Cei care au încercat asta doar și-au prelungit agonia.
Agonia asta e prezentă de zece ani și doar și-au prelungit-o pentru încă un an, în loc să recunoască cine e cel mai bun. Novak este cel mai bun din lume și ar trebui pur și simplu să accepte toți asta. Novak e incomparabil. Este un lucru garantat deja, vine din Serbia și a fost trimis de Dumnezeu. Știu că pentru unii e greu de acceptat, dar în final asta vor trebui să facă", a mai spus Srdjan.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54