Campioană la US Open în 2019, Bianca Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care Bianca a luat contactul cu tenisul, la vârsta de şapte ani. Mai apoi, Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.
Părinții ei și-au croit drumul în viață la mare depărtare de România, iar Bianca a continuat să persevereze în sportul în care s-a afirmat atât de bine în ultimul sezon competițional. Ea a vorbit în cadrul vodcastului Tennis Legends realizat de Eurosport despre istoricul ei privind România.
Sunt cu siguranță un mixt, atât canadiancă, cât și româncă. Părinții mei sunt români, au crescut acolo, însă eu m-am născut în Canada, am fost crescută acolo. Cariera mea în tenis a început în România, totul a început în România. Am pus mâna pe prima mea rachetă de tenis acolo, așa că este un loc special în inima mea. În adâncul sufletului știu că sunt atât canadiancă, cât și româncă. Nu aș vrea să se înțeleagă greșit. Să nu mai vorbesc despre suporterii români! Ei sunt la un cu totul al nivel când vine vorba despre susținere. Sunt peste tot unde merg. De fiecare dată când e o jucătoare din România prezentă pe tabloul unui turneu, întotdeauna există fani români în tribune, lucru pe care-l găsesc minunat. Ca jucătoare, ai un alt sentiment pe teren când ai atât de mulți oameni care te susțin. Până și în China au fost alături de mine… nu am decât respect pentru ei.
Tenis
Sorana Cîrstea a dat prima lovitură din 2022. Un om școlit de la Academia lui Mouratoglou o va ajuta
02/01/2022 LA 07:37
Bianca Andreescu nu a mai evoluat la niciun turneu din luna noiembrie, când s-a accidentat la Turneul Campioanelor. Ea ar fi trebuit să revină în circuit la Indian Wells, dar s-a retras în ultima clipă, iar apoi competiția din California s-a anulat. De la Indian Wells 2019, Bianca a disputat doar șase (!!!) turnee: Miami (s-a retras în optimile de finală),Roland Garros (s-a retras înainte de turul secund), Toronto (l-a câștigat), US Open (l-a câștigat), Beijing (sferturi de finală) și Turneul Campioanelor (s-a retras după un meci).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Karolina Pliskova, finalista de la Wimbledon, nu va putea fi prezentă la Australian Open
16/12/2021 LA 08:06
Australian Open
Bianca Andreescu, OUT de la Australian Open 2022! Motivul dureros pentru care nu merge la Melbourne
06/12/2021 LA 18:04