Ocupanta locului 67 WTA, Sorana Cîrstea, a făcut, vineri, încă un pas important spre trofeul pus la bătaie la turneul de la Istanbul, sportiva noastră profitând de abandonul adversarei în faza sferturilor de finală. Clasată pe locul 57 WTA, Fiona Ferro s-a retras la începutul setului al doilea, după ce Cîrstea se impusese în primul cu 6-4.
Astfel, sportiva noastră a obțintu biletul spre semifinale. La scorul de 6-4, 0-0 și 40-40, Ferro a abandonat, iar Sorana a obținut calificarea în penultimul act al turneului care se desfășoară pe zgură în Turcia. Partida din sferturile de finală a durat o oră și 5 minute de joc. Pentru calificarea în semifinale, Cîrstea va primi 10.100 de dolari și 110 puncte în ierarhia WTA de simplu.

WTA Istanbul | Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la Istanbul

Roland Garros
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei cu Maria
22/05/2022 LA 13:04
Pentru un loc în marea finală de la Istanbul, care va avea loc duminică,sportiva născută la Târgoviște se va duela cu Marta Kostyuk (Ucraina, 85 WTA), duel care va reprezenta o premieră în circuitul mondial feminin, asta pentru că cele două nu s-au mai întâlnit până acum.
În drumul spre semifinale, Sorana Cîrstea nu a cedat niciun set, având un parcurs puternic. Ea le-a învins pe Kozlova în primul tur, pe Potapova în optimile de finală și pe Ferro în sferturile de finală. Turneul de la Istanbul are premii totale în valoare de $235.238 și face parte din categoria "WTA 250". Se dispută pe zgură, iar campioana en-titre este Patricia Țig.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Cele mai bune momente ale jocului Sorana Cîrstea - Tatjana Maria, încheiat cu o victorie a româncei
22/05/2022 LA 12:40
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
21/05/2022 LA 21:00