Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a cucerit al treilea titlu în 2022 și și-a doborât propriul record! Performanță uluitoare pentru sârb

Irina Aldea

Actualizat 03/10/2022 la 20:02 GMT+3

Novak Djokovic a cucerit la Tel Aviv al treilea titlu din 2022, deși sârbul a fost prezent până acum la doar opt turnee.

Novak Djokovic e campion la Tel Aviv, după finala cu Cilic! Sârbul a ajuns la 89 de titluri cucerite

Novak Djokovic, numărul 7 mondial, a câştigat duminică seară turneul ATP 250 de la Tel Aviv (Israel), dotat cu premii totale de 949.475 de dolari, în finala căruia l-a învins în două seturi, 6-3, 6-4, pe croatul Marin Cilic, după o oră şi 34 de minute de joc. Aceasta este a 19-a victorie obţinută de Djokovic în 21 de confruntări directe cu Cilic, ocupantul locului 16 în clasamentul ATP.
Novak Djokovic a cucerit al treilea său titlu din 2022 şi al 89-lea din cariera sa, în cea de-a 127-a finală disputată în circuitul profesionist. Ultimul succes pe hard al sârbului data din noiembrie 2021, când s-a impus în turneul de la Paris. Anul acesta, Dokovic a mai câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, pe zgură, în luna mai, iar apoi şi-a apărat cu succes titlul de Grand Slam la Wimbledon, pe iarbă, în luna iulie, dar a pierdut şi o finală, în luna aprilie la Belgrad.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic și-a doborât propriul record după titlul cucerit la Tel Aviv

Probabil că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că Novak Djokovic este unul dintre cei mai compleți tenismeni din istorie. Sârbul, un monument de constanță, nu este un jucător care se descurcă bine pe o singură suprafață, iar statisticile confirmă acest lucru. Datorită succesului de la Tel Aviv, sârbul a câștigat cel puțin un trofeu pe hard pentru al 17-lea sezon consecutiv (din 2006). El și-a doborâtt propriul record în circuit. Poziția a doua este împărțită de americanul Andy Roddick și de britanicul Andy Murray (12 sezoane fiecare).
Campionul sârb, cu 21 de trofee de Mare Şlem în palmares, a fost nevoit să renunţe în acest sezon la turneele americane, inclusiv la US Open, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19 (refuz care l-a făcut să rateze şi Australian Open). După Wimbledon, campionul sârb nu a mai disputat niciun meci oficial până la competiţia Laver Cup pe echipe, între Europa şi Restul Lumii, desfăşurată în urmă cu două săptămâni trecută la Londra.
Turneele ATP 500 de la Tokyo și Astana se văd în săptămâna 3-9 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo