Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, după ce și-a învins prietenul la Tel Aviv: "E greu să joci cu cineva pe care-l iubești!"

Irina Aldea

Publicat 30/09/2022 la 20:51 GMT+3

Novak Djokovic, principalul favorit de la Tel Aviv, s-a calificat în semifinale la turneul de 250 de puncte ATP din Israel, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Vasek Pospisil. La final, sârbul a mărturisit că i-a fost extrem de greu având în vedere cât de mult ține la canadian.

Novak Djokovic e în semifinale la Tel Aviv! Sârbul, victorie în 2 seturi cu Vasek Pospisil

Câștigător a 21 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la turneul de 250 de puncte ATP de la Tel Aviv, după ce a trecut de Vasek Pospisil în minimum de seturi, cu scorul de 7-6 (5), 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. Aceasta a fost victoria cu numărul 1015 a carierei, a 639-a pe hard și a 143-a indoor.
La final, Djokovic a fost vizibil emoționat după ce și-a învins prietenul: "Vasek este unul dintre cei mai buni prieteni din circuit, nu este niciodată ușor să joci împotriva cuiva pe care îl iubești și respecți atât de mult. Ritmul de joc a fost ridicat, mai ales în primul set. Amândoi am fost grozavi, îl felicit pentru luptă, sper să nu aibă probleme cu accidentarea", a spus Djokovic la interviul de după meci.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, a șasea victorie din tot atâtea cu Vasek Pospisil

Meciul de azi cu Pospisil a fost al șaselea direct dintre canadian și Djokovic. Sârbul s-a impus de fiecare dată, fără ca Pospisil să câștige vreun set în fața lui Djokovic: "Nu mă gândesc foarte mult la statistici, desigur, ajută uneori într-o rivalitate când știi că nu ai pierdut niciodată în fața cuiva.
Dar oricine ar fi putut câștiga primul set, acolo în tiebreak am avut 5-1 și eu serveam, el a reușit să revină la 5-5, a ratat acel forehand, apoi a fost 6-5, apoi a ratat un alt forehand. Am fost norocos să câștig pe al doilea serviciu al lui. Câteva lovituri au decis învingătorul la acest nivel. Mă bucur că am reușit să depășesc o provocare atât de mare cum a fost cea de astăzi", a mai spus Novak la interviul de pe teren.

Novak Djokovic a vorbit despre meciul din semifinale, cu Safiullin, la Tel Aviv

În semifinale, Novak Djokovic îl va întâlni pe rusul Roman Safiullin, ocupantul locului 104 ATP. Safiullin a trecut în sferturile de finală din Israel de francezul mult mai bine clasat, Arthur Rinderknech, cu scorul de 6-4, 6-1. Meciul din penultimul act cu Safiullin va fi prima întâlnire directă dintre Djokovic și rus. Djokovic a avut un prim tur liber la Tel Aviv, iar în turul secund a trecut de Pablo Andujar cu 6-0, 6-3.În cealaltă semifinală se vor duela Marin Cilic și Constant Lestienne.
"Va fi primul nostru meci, l-am urmărit astăzi, a jucat impecabil, a fost dominant. Joacă de fapt foarte bine, este școala rusă de tenis, aproape de linie, agresiv, ca Safin, Kafelnikov, ca toți acei mari campioni, ca Medvedev acum. Au un serviciu grozav și un joc de linie în general bun. În urmă cu un an și jumătate, descoperirea lui s-a produs în Australia, apoi a avut câteva rezultate foarte bune la ATP Cup, așa că nu cred că are prea multe de pierdut. El joacă foarte bine, nici eu nu joc prea rău, așa că mâine să câștige cel mai bun", a conchis Djokovic la Tel Aviv.
Finala turneului de 250 de puncte de la Tel Aviv va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 2, duminică, de la ora 18.30, ora României. Toate meciurile de la Tel Aviv pot fi urmărite pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo