După un meci care a început ieri, fiind întrerupt din cauza întunericului la 6-4, 1-1 pentru Vekic (101 WTA), Irina Begu (56 WTA) a reușit în cele din urmă să se impună, scor 4-6, 6-2, 7-6(4), într-o partidă care a durat 2 ore și 49 de minute.
Revenită astăzi pe teren, Irina Begu a reușit un break încă de la primul game de la reluare. Jucătoarea din România a făcut un set doi foarte bun, unde a reușit trei break-uri și s-a impus cu 6-2.
Setul decisiv a început la fel de bine pentru Begu, care a obținut break-ul încă din game-ul de debut al setului. Într-un set decisiv care a semănat cu prima manșă a partidei, unde au fost cinci break-uri, Irina Begu a avut șansa de a servi pentru partidă la 5-4. Din nefericire pentru Irina, nici la 5-4, nici la 6-5, nu a putut închide partida.
Transylvania Open
Irina Bara a câștigat duelul 100% românesc al zilei la Transylvania Open, în fața Irinei Begu
26/10/2021 LA 13:01

Irina Begu a ajuns la 4 victorii în fața lui Vekic

Ajunse în tiebreak, Begu și Vekic au continuat să greșească pe propriul serviciu, multe dintre puncte fiind realizate pe serviciul adversarei. Un moment important a avut loc la scorul de 4-4, atunci când Begu a contestat o minge în out neobservată de arbitrul de scaun.
Fără a avea la dispoziție vreun challenge, Irina a acceptat cu greu decizia arbitrului dar a rămas concentrată. Din acest moment, Irina a câștigat următoarele trei puncte și a câștigat tiebreak-ul la 4, ajungând la patru victorii în fața lui Vekic, fără să piardă vreo întâlnire.
Astfel, Irina Begu a obținut calificarea în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Tenerife. Acolo, românca o va întâlni pentru prima oară în cariera sa pe Ann Li (60 WTA). Pentru această performanță, Irina Begu va primi 110 puncte WTA.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Transylvania Open
Emma Răducanu, Irina Begu și Jaqueline Cristian debutează azi la Transylvania Open! Programul zilei
26/10/2021 LA 07:45
Tenis
Românii s-au înghesuit să o vadă pe Emma Răducanu la antrenament. Discurs superb în română
24/10/2021 LA 15:50