Vremurile când România avea unul, doi sau chiar trei jucători în Top 100 ATP au apus de mult timp, iar săptămâna în curs vine cu o veste îngrijorătoare pentru tenisul masculin autohton de simplu. Marius Copil (30 ani, fost 56 ATP) a ieșit din primii 200 de sportivi ai lumii, după un sezon foarte modest, iar potrivit informațiilor pe care freelancer-ul Daniel Radu (www.facebook.com/danielradutenis) ni le-a furnizat în exclusivitate, țara noastră nu s-a mai aflat în acest punct din 8 ianuarie 1995.

ATP Antwerp
Rezumate: Humbert vs De Minaur
ACUM 11 ORE

La vremea aceea Adrian Voinea (20 ani) se află pe locul 202, însă în primăvara respectivă avea să ajungă în "sferturi" la Roland Garros, iar un an mai târziu să urce pe locul 36. În momentul de față, următorii "tricolori" din clasament sunt Filip Jianu (19 ani, 388 ATP), Alexandru Jecan (32 ani, 466 ATP) și Nicholas Ionel (18 ani, 523 ATP).

La final nu ne rămâne decât să sperăm că cei doi tineri sau alții din urma lor vor confirma în viitorul apropiat. Aceeași sursă mai notează faptul că Nicholas Ionel a primit un Wild Card în calificările turneului belgian ATP 250 de la Anvers, iar dacă va avansa pe tabloul principal îl veți putea urmări săptămâna viitoare pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.

Tenis
Titlu la Ostrava pentru Sabalenka. Performanța prin care le concurează pe Halep, Kenin & Svitolina
ACUM 14 ORE
Tenis
Turneul Campioanelor, doar un exercițiu de imaginație în 2020. Halep, constanta WTA Finals din 2014
ACUM 18 ORE