Vremurile când România avea unul, doi sau chiar trei jucători în Top 100 ATP au apus de mult timp, iar săptămâna în curs vine cu o veste îngrijorătoare pentru tenisul masculin autohton de simplu. Marius Copil (30 ani, fost 56 ATP) a ieșit din primii 200 de sportivi ai lumii, după un sezon foarte modest, iar potrivit informațiilor pe care freelancer-ul Daniel Radu (www.facebook.com/danielradutenis) ni le-a furnizat în exclusivitate, țara noastră nu s-a mai aflat în acest punct din 8 ianuarie 1995.
La vremea aceea Adrian Voinea (20 ani) se află pe locul 202, însă în primăvara respectivă avea să ajungă în "sferturi" la Roland Garros, iar un an mai târziu să urce pe locul 36. În momentul de față, următorii "tricolori" din clasament sunt Filip Jianu (19 ani, 388 ATP), Alexandru Jecan (32 ani, 466 ATP) și Nicholas Ionel (18 ani, 523 ATP).
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 14 ORE
La final nu ne rămâne decât să sperăm că cei doi tineri sau alții din urma lor vor confirma în viitorul apropiat. Aceeași sursă mai notează faptul că Nicholas Ionel a primit un Wild Card în calificările turneului belgian ATP 250 de la Anvers, iar dacă va avansa pe tabloul principal îl veți putea urmări săptămâna viitoare pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj! Anunțul Agenției Internaționale de Integritate
ACUM 16 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 17 ORE