Roger Federer și Rafael Nadal au câștigat fiecare câte 20 de titluri de Grand Slam începând cu 2003, iar Novak Djokovic a luat 17 astfel de trofee începând cu 2008. Mai mult, din februarie 2004 până în prezent, doar britanicul Andy Murray a reușit să spargă monopolul acestora în vârful ierarhiei ATP, însă în ciuda acestei dominații extrem de clare, șeful tenisului masculin este încrezător că sportul va trece peste golul lăsat de retragerile starurilor sale.
"Am început să joc tenis în timpul erei lui Pete Sampras și Andre Agassi. Multă lume spunea că tenisul nu va supraviețui după retragerea lor. Longevitatea lui Federer, Nadal și Djokovic este incredibilă și, evident, li se va simți lipsa când se vor retrage. Cred însă că jocul de tenis este un produs grozav, iar curând tenisul va găsi noi staruri. Privind înapoi, realizăm că tenisul a generat mereu rivalități incredibile", a declarat Andrea Gaudenzi, pentru "Gazzetta dello Sport".

Federer, Nadal și Djokovic, o rivalitate fără pereche

Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
IERI LA 21:29
Tripleta Federer - Nadal - Djokovic domină tenisul masculin în ceea ce privește titluri de Grand Slam (57 în total), prima poziție în ATP și titluri Masters 1000 (99), dar nu numai.
Duelul de la distanță pentru supremația în topul celor mai multe Grand Slam-uri se intensifică pe finalul carierelor celor trei mari campioni ai zilelor noastre: la Australian Open, Nadal (34 ani) are în premieră în carieră șansa de a deveni deținător al recordului, vizând titlul #21. Un specialist al Australian Open-ului, Djokovic, 33 de ani, începe anul la trei titluri în urma lui Federer și Nadal, însă mulți îl creditează pe sârb cu prima șansă de a-și încheia cariera cu recordul absolut.
Novak Djokovic îl va depăși pe Federer la numărul de săptămâni petrecute în fotoliul de lider mondial (310) în luna martie - o chestiune de timp în acest moment.
  • Nadal și Djokovic își reiau rivalitatea la Australian Open, în perioada 8-21 februarie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
IERI LA 16:37
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
25/05/2022 LA 11:28