Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev a spus ce-l deranjează în special pe iarbă! Declarație savuroasă despre Federer și Djokovic

Nicu Savin

Actualizat 22/06/2023 la 20:52 GMT+3

Daniil Medvedev s-a calificat în sferturile de finală de la Halle, după o victorie chinuită cu Laslo Djere. La finalul, rusul a recunoscut că nu a descoperit deocamdată secretul tenisului pe iarbă și i-a numit extratereștrii pe Federer și Djokovic pentru rezultatele fabuloase obținute de ei pe această suprafață.

ATP Halle | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Laslo Djere, câștigată greu de rus

Daniil Medvedev a suferit un eșec neașteptat în primul tur de la Roland Garros, în fața necunoscutului Thiago Seyboth Wild, iar debutul în sezonul de iarbă a fost la fel de slab, rusul fiind învins în primul meci la s'Hertogenbosch de Adrian Mannarino.
Al 3-lea jucător dă semne de revenire și a reușit să lege două succese consecutive la Halle, contra lui Marcos Giron și Laslo Djere, calificându-se în sferturile de finală. După meciul contra sârbului, Medvedev a recunoscut că iarba nu este nici pe departe suprafața sa favorită, deoarece nu a reușit să deslușească misterele jocului pe gazon.

Daniil Medvedev nu înțelege cum Federer și Djokovic au obținut atâtea trofee pe iarbă

Rusul a dat de înțeles că depune mari eforturi să învețe să joace mai bine pe cea mai rapidă suprafață din tenis și urmărește meciurile lui Federer și Djokovic, despre care a spus că i se par niște extratereștrii privind performanțele lor colosale pe gazon (Federer ar 8 titluri la Wimbledon, iar Djokovic 7). În același timp, Medvedev a subliniat că cel mai mult îl deranjează faptul că pe iarbă poți juca un meci foarte bine, dar în final să fii învins.
"Iarba este atât de grea pentru mine. Poți să joci un meci perfect și să pierzi în două tie-break-uri, asta e puțin ciudat pentru mine. Când văd recordurile unor jucători precum Roger Federer și Novak Djokovic, cred că sunt extratereștrii. Dar încerc să văc ce e mai bun din ei și cum sunt capabili să evolueze pe această suprafață, unde uneori este dificil să învingi pe cineva. Să ai atât de multe titluri la Wimbledon, Halle, etc... Este pur și simplu uimitor și asta încerc să înțeleg cum au făcut-o", a spus Medvedev, citatde welovetennis.fr.
Medvedev are 20 de titluri cucerite în carieră, dar unul singur a fost obținut pe iarbă, la Mallorca, în 2021. La Wimbledon, rusul a ajuns cel ami departe în optimi. Se întâmpla acum doi ani, când a fost învins în acea fază de Hubert Hurkacz, în 5 seturi.
Pentru un loc în semifinalele de la Halle, Daniil Medvedev va juca împotriva lui Roberto Bautista Agut. Cei doi s-au întâlnit de două ori în carieră pe iarbă, împărțindu-și victoriile. Ambele confruntări au avut loc anul trecut: rusul s-a impus cu 2-0 la seturi la Halle, iar ibericul și-a luat revanșa o săptămână mai târziu, la Mallorca. Scorul total al duelurilor directe este 4-2 pentru Bautista Agut.
Turneele de la Halle și Queen's sunt în această săptămână LIVE pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo