În contextul în care nu mai există turnee de tenis, din cauza pandemiei de coronavirus, mulți dintre sportivii slab clasați în ierarhia mondială duc o adevărată luptă de supraviețuire. Ca atare, tot mai mulți jucători și oameni cu greutate în tenis au semnalat acest lucru, însă Dominic Thiem , fiind convins că situația financiară a fiecăruia e o oglindă a muncii depuse.
Dustin Brown, cel care va rămâne în istorie pentru jocul său spectaculos, dar și pentru victoria incredibilă reușit în fața lui Nadal la Wimbledon, a explicat de ce Thiem e într-o eroare totală. Cu 3 milioane de dolari strânși din tenis, Brown a evocat un episod de la începutul carierei. Dacă atunci lumea ar fi fost lovită de o pandemie similară cu cea de acum, cu siguranță că germanul nu ar mai fi ajuns jucător de tenis.
"În 2004, trăiam într-o rulotă și supraviețuiam de la săptămână la săptămână. Banii pe care-i făceam dacă pierdeam în primul tur la un turneu de 10k erau 117.5 dolari...impozabili.
Tenis
Marele regret al lui Roger Federer, pe finalul carierei: "A fost un rahat"
ACUM 2 ORE
Din cauza acestui lucru, racordam rachetele altor jucători pentru 5 euro... Dacă asta s-ar fi întâmplat atunci, cu siguranță cariera mea era gata!", a spus Dustin Brown, citat de Marca.

Opinia mai puțin populară a lui Thiem

Thiem a dat câteva declarații controversate înainte de Mutua Madrid Open, turneu care are parte de o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri (ATP şi WTA); învingătorii vor decide apoi ce parte vor oferi jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. În afara acestei sume, "50.000 de euro vor fi destinaţi reducerii impactului social al pandemiei de Covid-19", după cum au informat organizatorii într-un comunicat.
Austriacul a lăsat de înțeles că va dona eventualii bani câștigați către cei care chiar au nevoie, și nu pentru colegii din circuit, care sunt neprofesioniști și nu muncesc suficient pentru a își asigura un trai lipsit de griji.
"Niciunul dintre jucătorii mai slab clasați nu se luptă pentru viața lor din punct de vedere financiar. Am văzut o mulțime de jucători care nu se dedică 100% sportului, mulți dintre ei sunt total neprofesioniști. Nu înțeleg de ce trebuie să le dăm lor bani. Prefer să donez oamenilor care chiar au nevoie. Nu e nicio profesie pe lumea asta care să îți garanteze succesul sau un venit cert pe tot parcursul carierei. Niciunul dintre noi, cei care am ajuns în top, nu am luat nimic de-a gata, a trebuit să luptăm și să muncim enorm pentru a ajunge unde suntem", a spus Thiem, într-un interviu pentru Kronesport.
Thiem va debuta astăzi la Mutua Madrid Open, turneu transmis în direct de Eurosport Player și eurosport.ro. Prima partidă a zilei va începe la ora 16:00 și îi va aduce față în față pe Rafael Nadal și Andy Murray.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
ACUM 14 ORE
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 15 ORE