Novak Djokovic, principalul favorit al competiției, a ajuns de câteva zile bune la Flushing Meadows, acolo unde va participa atât la turneul care ar fi trebuit să se desfășoare la Cincinnati, dar și la al doilea turneu de Grand Slam al anului, US Open. Liderul mondial din ATP este pregătit să încerce să câștige titlul major cu numărul 18.
Totuși, misiunea marelui campion sârb nu va fi ușoară. Fără Federer și Nadal pe tablou, Djokovic pornește ca mare favorit la US Open, însă Dominic Thiem și Alexander Zverev sunt hotărâți să facă tot ce le stă în putință pentru a pune în sfârșit capăt supremației celor trei mari coloși din tenis. Primul turneu major al anului, Australian Open, a fost cucerit pe muchie de cuțit de Djokovic în fața lui Thiem. Austriacul e pregătit acum să încerce din nou să-i facă probleme lui Nole, de data aceasta pe hardul american.

Thiem și Zverev, avertisment pentru Djokovic înainte de US Open

Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
“Ca să fu sincer, nu am fost deloc speriat de călătoria până la US Open. Cred că a fi prezent în complex este mult mai sigur decât oriunde pe planetă. Sunt convins că viitorul campion de aici va merita din plin trofeul. Tabloul este încă foarte puternic, așa că valoarea titlului nu scade. Voi da totul pentru a câștiga anul acesta aici”, a spus Dominic Thiem înainte de turneu. De altfel, jurnaliștii prezenți la New York au publicat pe rețelele de socializare câteva fotografii în care se poate observa forma fizică excelentă a austriacului.
Nici Zverev nu are de gând să se lase mai prejos. Germanul este pregătit să dea tot ce are mai bun pentru a câștiga anul acesta la New York: Cred că sunt gata să lupt la cel mai înalt nivel. La Australian Open am demonstrate că pot. La fel m-am simțit și la Indian Wells, foarte pregătit. E greu să-mi dau seama cum va fi întoarcerea în competiții, însă sper ca forma mea să fi rămas la fel, poate chiar să se fi îmbunătățit”, a spus Zverev.
Djokovic, de partea cealaltă, se pregătește de zor să se impună la New York. El va participa și în proba de dublu a turneului de la Cincinnati, unde va face pereche cu un alt sârb, Filip Krajnovic. Djokovic este neînvins în acest an (18 victorii) și speră că va continua pe această linie și la turneele americane. US Open este cel de-al 2-lea turneu de grand-slam al anului, după ce Wimbledon-ul a fost anulat, iar Roland Garros-ul a fost amânat și se va disputa în toamnă. Competiția de la Flushing Meadows va debuta pe 31 august și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Novak Djokovic i-a cucerit pe israelieni! Sârbul a jucat tenis în scaun cu rotile la Tel Aviv
IERI LA 15:56