Potrivit unei informații furnizate de corespondentul ESPN, Mark Donaldson, Novak Djokovic a părăsit în grabă complexul de la Flushing Meadows, la 23 de minute după ce a fost descalificat din partida cu spaniolul Pablo Carreno Busta. Sârbul a refuzat să participe la conferința de presă, lucru care, foarte probabil, îi va aduce o amendă suplimentară de 20.000 de dolari din partea USTA.
Evident, pentru un jucător care a adunat în carieră premii din tenis în valoare peste 143 de milioane de dolari și are și contracte de sponsorizare consistente, amenda nu reprezintă o problemă. Tim Henman a evidențiat însă un alt aspect al plecării liderului din ATP, care poate fi mai costisitor în termeni de imagine. Fostul jucător britanic l-a criticat pe sârb pentru refuzul de a vorbi despre greșeala comisă și de a-și asuma faptele. "Din păcate, așa agravează greșeala. El trebuie să înfrunte situația, să-și ceară scuze și să accepte faptul că a greșit. În esență, dacă fuge, povestea va dura mai mult", a transmis Henman.
În prezent comentator tv, Tim Henman este poate cel mai avizat să vorbească despre situația lui Novak Djokovic, având în vedere faptul că în 1995 a fost protagonistul unui incident similar în turul întâi al probei de dublu, la Wimbledon. Atunci, Henman a avut o răbufnire în final de set patru, lovind din greșeală un copil de mingi, perechea Henman / Bates fiind descalificată. Până duminică, aceea a fost cea mai recentă descalificare la masculin în turneele de Mare Șlem pentru o răbufnire nervoasă.
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 9 ORE

Henman spune că decizia de a-l descalifica pe Djokovic a fost corectă

Novak Djokovic a avut o răbufnire după un punct pierdut în game-ul cu numărul 11 al partidei cu spaniolul Pablo Carreno Busta. Sârbul a trimis în spate o minge, fără a privi exact unde se duce aceasta, lovind în zona gâtului arbitra de linie.
Tin Henman a fost de acord cu experții Eurosport Mats Wilander și Alex Corretja, apreciind că decizia de a-l descalifica pe Djokovic a fost justă.
"E decizia corectă. Mi s-a întâmplat și mie, exact același scenariu. Trebuie să fii responsabil pentru acțiunile tale, trebuia să fie descalificat", a spus Henman
Tenis
"M-a luat prin surprindere!" Ce a spus Ilie Năstase despre despărțirea dintre Simona Halep și Cahill
ACUM 13 ORE
Tenis
Crăciunul, ANULAT pentru sportivii care vor să repete performanța Emmei Răducanu la Australian Open
ACUM 13 ORE