Potrivit unei informații furnizate de corespondentul ESPN, Mark Donaldson, Novak Djokovic a părăsit în grabă complexul de la Flushing Meadows, la 23 de minute după ce a fost descalificat din partida cu spaniolul Pablo Carreno Busta. Sârbul a refuzat să participe la conferința de presă, lucru care, foarte probabil, îi va aduce o amendă suplimentară de 20.000 de dolari din partea USTA.
Evident, pentru un jucător care a adunat în carieră premii din tenis în valoare peste 143 de milioane de dolari și are și contracte de sponsorizare consistente, amenda nu reprezintă o problemă. Tim Henman a evidențiat însă un alt aspect al plecării liderului din ATP, care poate fi mai costisitor în termeni de imagine. Fostul jucător britanic l-a criticat pe sârb pentru refuzul de a vorbi despre greșeala comisă și de a-și asuma faptele. "Din păcate, așa agravează greșeala. El trebuie să înfrunte situația, să-și ceară scuze și să accepte faptul că a greșit. În esență, dacă fuge, povestea va dura mai mult", a transmis Henman.
În prezent comentator tv, Tim Henman este poate cel mai avizat să vorbească despre situația lui Novak Djokovic, având în vedere faptul că în 1995 a fost protagonistul unui incident similar în turul întâi al probei de dublu, la Wimbledon. Atunci, Henman a avut o răbufnire în final de set patru, lovind din greșeală un copil de mingi, perechea Henman / Bates fiind descalificată. Până duminică, aceea a fost cea mai recentă descalificare la masculin în turneele de Mare Șlem pentru o răbufnire nervoasă.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 6 ORE

Henman spune că decizia de a-l descalifica pe Djokovic a fost corectă

Novak Djokovic a avut o răbufnire după un punct pierdut în game-ul cu numărul 11 al partidei cu spaniolul Pablo Carreno Busta. Sârbul a trimis în spate o minge, fără a privi exact unde se duce aceasta, lovind în zona gâtului arbitra de linie.
Tin Henman a fost de acord cu experții Eurosport Mats Wilander și Alex Corretja, apreciind că decizia de a-l descalifica pe Djokovic a fost justă.
"E decizia corectă. Mi s-a întâmplat și mie, exact același scenariu. Trebuie să fii responsabil pentru acțiunile tale, trebuia să fie descalificat", a spus Henman
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 6 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 7 ORE