Turneul de la Madrid e unul dintre cele mai importante din calendarul competițional, nu puține voci susținând că acesta poate beneficia în viitor de statutul de "Grand Slam", dacă se va decide o extindere în această direcție. Organizarea e ireproșabilă și premiile pe măsură, dar în 2021 turneul a avut parte de mai multe evenimente nedorite: Federer, Djokovic, Monfils, David Goffin, Kei Nishikori, Borna Coric și Milos Raonic nu au participat. Nici tabloul principal de simplu feminin nu a scăpat de retrageri cu renume. Bianca Andreescu a fost depistată pozitiv cu COVID-19 și a fost nevoită să se retragă. Nici finalista de anul trecut de la Roland Garros, Sofia Kenin, nu a participat. Lor li s-a adăugat Serena Williams, care este în conflict cu miliardarul român.
În mare, retragerile de anul acesta au fost generate de accidentări, însă organizatorii de la Madrid consideră că la subțirimea "fieldului" prezent în capitala Spaniei a contribuit și existența unor noi turnee, în paralel. ATP și organizatorii Mutua Madrid Open negociaseră ca turneul iberic să nu aibă concurență, în perioada de desfășurare, astfel că acum se ajunge la tribunal. Țiriac se simte nedreptățit de ATP, care, prin deciziile luate - de a fi de acord cu programarea altor competiții în paralel - ar fi prejudiciat competiția iberică.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 10 ORE
"ATP a aflat de decizia de a fi acționată în judecată la tribunalul din Delaware. ATP e dezamăgită de acest demers și consideră că procesul nu are niciun temei legal", este opinia purtătorului de cuvânt al ATP.

Cum a revoluținat Țiriac turneul de la Madrid

Turneul Mutua Madrid Open, de categorie Premier Mandatory, patronat de Ion Țiriac, a devenit una dintre atracțiile principale anuale in Capitala Spaniei, o competiție la care sportivii români au confirmat de fiecare dată. Simona Halep s-a impus la Madrid de 2 ori, în 2016 și 2017 și a avut de fiecare dată un parcurs bun acolo. De asemenea, echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-a impus pe zgura din Madrid în 2019.
"Noi întotdeauna am căutat la Madrid în feicare an să aducem un plus, dacă se poate. O dată am încercat să aducem 3000-5000 de oameni cu 5000 de rachete să intrăm în Cartea Recordurilor. Sau să facem un concurs cu 2000 de persoane. Sau să punem zgură albastră. Sau să facem un turneu de juniori simultan cu cel de seniori, chiar dacă nu s-a putut", a declarat Țiriac pentru Eurosport, în 2020.
"Am avut noroc că în toți acești 19 ani am fost cel mai mare eveniment sportiv din Europa clădit într-o perioadă atât de scurtă", a continuat el. "În Spania și în special în Madrid există trei evenimente - Real Madrid - Barcelona, Barcelona - Real Madrid și cu tot respectul pentru echipa de baschet a lui Real Madrid sau cea de handbal de la Barcelona, există turneul de la Madrid. Spania are mai mulți campioni de Grand Slam în ultimii 20 de ani decât toate celelalte țări la un loc. Spania este un popor extrem de sportiv. Din toate punctele de vedere. Au școli, au antrenori, au absolut tot ce vrei și au ceva ce noi nu avem, climă. Uite că a venit primăvara și la noi în februarie, dar noi nu profităm de asta", a afirmat Țiriac.
Roland Garros
Mesajul lui Mouratoglou după prima victorie a Simonei Halep la Roland Garros! "Un meci special"
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Spectatori de 5 stele la meciul lui Halep din turul 1 la Roland Garros! Cine a urmărit-o pe Simona
ACUM 12 ORE