"Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureștiul pe harta internațională a turneelor de tenis. Scopul Fundației Țiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiții vine să completeze misiunea Fundației. Iată că după o pauză de trei ani, inițiativa Fundației Țiriac face ca Bucureștiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranță voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază și încredere tenisului românesc", a declarat Ion Țiriac.
Prin achiziționarea licenței de organizare a acestei competiții de talie mondială, Fundația Țiriac susține tenisul și oferă jucătorilor români șansa să joace în cadrul turneelor internaționale din România.

Premii de 115.000 de dolari pentru turneul lui Țiriac de la București

Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 7 MINUTE
Turneul WTA 125 de la București va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 perechi.
Competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.
"În ultimele sezoane, România a fost un susținător puternic al tenisului feminin și al Hologic WTA Tour și sunt încântat să văd că această tradiție frumoasă continuă și în 2022, odată cu anunțarea competiției Tiriac Foundation Trophy", a declarat Melissa Pine, Vicepreședinte WTA 125.
Cu siguranță acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experiență relevantă atât jucătorilor consacrați, cât și noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în fața unei mulțimi pasionate | Steve Simon, Președinte WTA.
Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfășura în zilele de 10 și 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele și finala se vor desfășura pe 17, respectiv 18 septembrie.
Biletele vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis la sfârșitul lunii august. Totodată, turneul va fi transmis în exclusivitate pe canalele Digisport.
Tiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în București în ultimii trei ani. Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.
Tenis
Iga Swiatek își strigă nemulțumirea: "Nu confirm că voi reprezenta Polonia!" Decizia liderului WTA
ACUM 2 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 3 ORE