Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a acordat de curând un interviu pentru Tennis Magazine, în care a vorbit despre cât de mult îi admiră pe Federer, Nadal și Djokovic, menționând de asemenea și faptul că are încredere în tinerii jucători care se impun din ce în ce mai des pe marile scene ale tenisului mondial. În prezent, şapte jucători din TOP 20 au sub 25 de ani, cu patru în TOP 10.
În cadrul aceluiași interviu, Țiriac a mărturisit încă o dată că favoritul lui rămâne marele campion iberic, Rafael Nadal. Ion Țiriac a vorbit și despre modificările care ar trebui făcute pentru ca jucătorii tineri să aibă parte de cât mai multe meciuri în turneele importante. În plus, el este convins de faptul că tenisul nu va simți chiar atât de tare lipsa reprezentanților grupului select The Big Three” după ce se vor retrage.

Ion Țiriac, încrezător în noul val din tenisul masculin

Roland Garros
Novak Djokovic, dărâmat de ceea ce a trăit în Australia! "95% nu și-ar fi revenit niciodată"
ACUM 16 MINUTE
"Federer şi Nadal merită toată recunoştinţa din lume. Sunt fan Nadal deoarece este total dedicat pentru sport. Rar mai găseşti un atlet ca el. În ceea ce priveşte jucătorii tineri, nu îmi fac griji. Cu siguranţă acest an de Wimbledon a fost un dezastru pentru noua generaţie, aproape poţi au pierdut în tururile de început. Greşeala este în sistem, care nu permite jucătorilor foarte tineri să bifeze prezenţa la turneele de anvergură. Trebuie să acorzi tichet gratuit de participare jucătorilor sub 18 ani, atât pe tablou principal, cât şi pe cel din calificări. Da, sunt multe turnee Challenge, însă nivelul acestora este scăzut. Nu se pot compara cu turneele ATP. Dar nu cred că va exista un gol odată cu retragerea Celor Trei Mari (Federar-Nadal-Djokovic)", a declarat Ion Ţiriac, pentru Tennis Magazine.
  • Roger Federer (Elveţia, 38 de ani) - 20 de turnee de Grand Slam
  • Rafel Nadal (Spania, 33 de ani) - 19 turnee de Gland Slam
  • Novak Djokovic (Serbia, 32 de ani) - 16 turnee de Grand Slam
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM O ZI