În ultimii 6 ani, Simona Halep ne-a obișnuit cu mari performanțe, ea fiind una dintre cele mai constante sportive din circuit. Ceea ce a reușit sportiva din Constanța e unic, însă din spate nu vine nimeni care să asigure continuitatea.
În țara noastră există o serie de sportive extrem de talentate, însă nimeni nu a fost interesat de un proiect de durată, care să susțină tinerele talente. Fără sprijin, o mulțime de sportivi extrem de înzestrați se pierd, tenisul fiind de departe cel mai scump sport. Greul cade în acest context pe părinți, iar cei mai mulți dintre jucători renunță, pentru că nu au suficiente resurse pentru a continua.
"Cu toată responsabilitatea spun că, dacă nu se iau măsuri imediat, tenisul va muri la fel ca gimnastica! O să dispară! Nu văd nicio șansă în lumea asta să facă cineva ceva, pentru că nimănui nu-i pasă", a declarat Ion Țiriac pentru Pro Sport.
Australian Open
Simona Halep - Alize Cornet, LIVE TEXT în optimi la Australian Open! Duelul, LIVE pe Eurosport 1
ACUM 7 ORE

Sportul românesc, în picaj

Exemplul dat de Țiriac cu gimnastica este grăitor pentru haosul care domnește în sportul românesc. Cândva cea mai puternică țară din lume la această disciplină, România se scaldă de aproape un deceniu în mediocritate. Despre medalii la nivel înalt nu mai poate fi vorba, singura speranță a Federației fiind calificarea la eveimentele majore.
În general, sportul românesc este la un minim istoric, lucru relevat de ultimele Jocuri Olimpice. La Rio, țara noastră a obținut doar 4 medalii, fiind sub Indonesia, Azerbaijan sau Thailanda.
Performanțele de la Sydney sau Atena, când România făcea încă parte din elita sportului mondial sunt îndepărtate, iar rezultatele de atunci se datorează unui sistem pus la punct în comunism, crede omul de afaceri.
"Nu e trist că nu vor, ci că nu le pasă. Pentru că prin sport salvezi tineretul. După Simona Halep e Sahara, e deșert. E trist, dar e adevărat. Timp de 30 de ani, cu sportul s-a făcut genocid. Tot ce s-a câștigat la Sydney și Atena a fost moștenirea lui Ceaușescu", a mai spus Țiriac.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata.
Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 15 ORE
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM 18 ORE