Actualul lider mondial din ATP, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie, în meciul cu Pablo Carreno-Busta, din optimile de finală.La scorul de 6-5 pentru Pablo Carreno-Busta, în primul set, Djokovic s-a enervat după ce a pierdut un punct și a trimis mingea, fără să se uite, în zona din spatele său.
Din greșeală, sârbul a nimerit în plină figură un arbitru de linie. Femeia n-a mai putut să respire preț de câteva secunde, iar medicii au intervenit de urgență. După ce arbitrul și-a revenit, Novak Djokovic a discutat minute în șir cu oficialii turneului, iar în final s-a luat hotărârea ca sârbul să fie descalificat. Acum, la câteva luni de la acel incident, Roger Federer a comentat și el pe marginea acelei întâmplări nefericite petrecută la Flushing Meadows anul trecut.

Roger Federer a comentat descalificarea lui Novak Djokovic la US Open și organizarea Adria Tour

Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
ACUM 13 ORE
Roger Federer a spus la Doha că "toată lumea știe că Novak Djokovic a fost ghinionist" atunci când a fost descalificat de la US Open. Elvețianul urmărea de acasă partida în urma căreia rivalul său a părăsit turneul american de Grand Slam după ce a lovit fără intenție o arbitră de linie în gât. Federer a făcut o afirmație și pe baza criticilor dure pe care Nole le-a primit după ce a organizat Adria Tour în plină pandemie de coronavirus), dar și despre înființarea PTPA.
"La US Open a fost pur și simplu ghinionist. Toată lumea știe asta. Desigur, trebuie să te controlezi pe terneul de tenis, dar ce a pățit el i se poate întâmpla aproape oricui. Cred că a avut intenții bune cu organizarea Adria Tour. A fost prea devreme pentru un asemenea turneu? Da, probabil. Pe Novak nu l-am mai văzut de mult timp, dar știu că face tot ce poate pentru jucători.
Lucrurile nu s-au potrivit atunci când el era președintele Consiliului Jucătorilor și aînființat o altă organizație în același timp. Nu trebuie să ai mereu aceeași opinie, dar e important să faci schimb de idei. Acum observ că spiritele s-au mai calmat și se vorbește din nou de rezultate și recorduri, ceea ce e grozav. Vom vedea ce se întâmplă cu asociația jucătorilor, cu PTPA și cu ATP. Nu sunt în Doha pentru a face politică. Concentrarea mea este asupra revenirii mele în circuit", a spus Roger Federer la Doha.
Tenis
Novak Djokovic a anunțat unde va mai juca în 2021! Ce a spus despre participarea la Australian Open
IERI LA 18:27
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
IERI LA 17:32