Actualul lider mondial din ATP, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie, în meciul cu Pablo Carreno-Busta, din optimile de finală.La scorul de 6-5 pentru Pablo Carreno-Busta, în primul set, Djokovic s-a enervat după ce a pierdut un punct și a trimis mingea, fără să se uite, în zona din spatele său.
Din greșeală, sârbul a nimerit în plină figură un arbitru de linie. Femeia n-a mai putut să respire preț de câteva secunde, iar medicii au intervenit de urgență. După ce arbitrul și-a revenit, Novak Djokovic a discutat minute în șir cu oficialii turneului, iar în final s-a luat hotărârea ca sârbul să fie descalificat. Acum, la câteva luni de la acel incident, Roger Federer a comentat și el pe marginea acelei întâmplări nefericite petrecută la Flushing Meadows anul trecut.

Roger Federer a comentat descalificarea lui Novak Djokovic la US Open și organizarea Adria Tour

Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 16 ORE
Roger Federer a spus la Doha că "toată lumea știe că Novak Djokovic a fost ghinionist" atunci când a fost descalificat de la US Open. Elvețianul urmărea de acasă partida în urma căreia rivalul său a părăsit turneul american de Grand Slam după ce a lovit fără intenție o arbitră de linie în gât. Federer a făcut o afirmație și pe baza criticilor dure pe care Nole le-a primit după ce a organizat Adria Tour în plină pandemie de coronavirus), dar și despre înființarea PTPA.
"La US Open a fost pur și simplu ghinionist. Toată lumea știe asta. Desigur, trebuie să te controlezi pe terneul de tenis, dar ce a pățit el i se poate întâmpla aproape oricui. Cred că a avut intenții bune cu organizarea Adria Tour. A fost prea devreme pentru un asemenea turneu? Da, probabil. Pe Novak nu l-am mai văzut de mult timp, dar știu că face tot ce poate pentru jucători.
Lucrurile nu s-au potrivit atunci când el era președintele Consiliului Jucătorilor și aînființat o altă organizație în același timp. Nu trebuie să ai mereu aceeași opinie, dar e important să faci schimb de idei. Acum observ că spiritele s-au mai calmat și se vorbește din nou de rezultate și recorduri, ceea ce e grozav. Vom vedea ce se întâmplă cu asociația jucătorilor, cu PTPA și cu ATP. Nu sunt în Doha pentru a face politică. Concentrarea mea este asupra revenirii mele în circuit", a spus Roger Federer la Doha.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 19 ORE
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43