Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer va participa la Jocurile Olimpice din Tokyo în 2020

Irina Aldea

Actualizat 14/10/2019 la 21:39 GMT+3

Roger Federer și-a anunțat intenția de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2020. Elvețianul nu era convins dacă va fi prezent sau nu în Tokyo anul viitor.

Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer, în vârstă de 38 de ani, a ratat ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice din cauza unei accidentări și în urmă cu câteva săptămâni era indecis cu privire la participarea lui la ediția din 2020, care va avea loc în perioada 24 iulie - 9 august. Marele campion elvețian a făcut anunțul mult așteptat cu ocazia unui meci demonstrativ disputat la Tokyo.
Federer, care va împlini 39 de ani la doar câteva zile după Jocurile Olimpice, a cucerit medalia de argint la ediția din 2012 de la Londra după ce a fost învins în finală de Andy Murray. Elvețianul nu a reușit să-și reprezinte țara așa cum și-ar fi dorit și să obțină o medalie de aur în proba de simplu. La dublu, el a cucerit medalia de aur în 2008 alături de Stanislas Wawrinka.

Roger Federer: "Am ales cu inima"

Până la urmă, cel mai titrat jucător de tenis din istorie a decis să mai participe o data la Jocurile Olimpice. "Am discutat cu echipa mea de câteva săptămâni, chiar luni, în legătură cu ce ar trebui să facă vara viitoare, după Wimbledon şi înainte de US Open. În cele din urmă am decis să mai particip încă o dată la Jocurile Olimpice. Am ales cu inima. Am purtat steagul Elveției de două ori, în Atena și Beijing, am o medalie de aur și una de argint și de abia aștept să mai particip o dată", a spus el.
Obiectivul de a câștiga în 2020 o medalie de aur este cu adevărat îndrăzneț, mai ales pentru că Novak Djokovic va participa și el, iar sârbul nu a păstrat secret faptul că principalul lui obiectiv este să câștige medalia de aur. Djokovic a plecat din Rio în lacrimi după ce a fost eliminat încă din primul tur de Juan Martin del Potro. De asemenea, Andy Murray și Rafael Nadal sunt și ei așteptați să concureze la Olimpiada din 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo