Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă un nume important nu merge la Tokyo. Angelique Kerber și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice

Razvan Circeag

Actualizat 15/07/2021 la 16:44 GMT+3

Angelique Kerber, numărul 22 WTA, a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Angelique Kerber berät mit Team über Olympia-Teilnahme

Credit imagine: SID

Jucătoarea germană Angelique Kerber se alătură unui grup larg de jucători de tenis care au decis să se retragă de la Jocurile Olimpice din acest an. Tenismena a invocat faptul că are nevoie de odihnă după ultimele săptămâni care au fost foarte intense.
Kerber a jucat ultimul său meci pe 8 iulie, în semifinalele de la Wimbledon, când a fost învinsă de numărul 1 mondial Ashleigh Barty cu 6-3 7-6. În acest an, jucătoarea a înregistrat 19 victorii și 11 înfrângeri.
La Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, Kerber a obținut medalia de argint pentru Germania. Cel mai probabil, tot mai mulți jucători de tenis renunță să meargă la Tokyo din cauza restricțiilor stricte pe care trebuie să le respecte.
"Gândul de a participa la Jocurile Olimpice a fost o motivație constantă pentru mine în ultimele luni. Reprezentarea Germaniei la Londra 2012 și Rio 2016 a fost întotdeauna una dintre amintirile mele preferate din cariera de până acum. Asta mă face și mai dezamăgită să accept faptul că am nevoie de odihnă pentru corpul meu, după câteva săptămâni intense care apasă pe mine. Trebuie să mă refac înainte să revin în viitoarele competiții. Vă mulțumesc pentru sprijin, deoarece aceasta a fost o decizie foarte dificilă pentru mine. Noroc tuturor colegilor mei sportivi germani care merg la Tokyo! Îmi va fi dor de voi", a fost mesajul lui Angelique Kerber.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.

Restricții dure la Tokyo! Nu vor fi fani

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori în tribune, după ce Guvernul Japonez a instaurat starea de urgență. Totul din cauza numărului de infectări cu COVID-19 care crește tot mai mult.
"Luând în considerare efectul variantelor de coronavirus și pentru a nu lăsa infecțiile să se răspândească din nou în restul națiunii, trebuie să ne consolidăm contramăsurile", a declarat prim-ministrul Yoshihide Suga.
Astfel, autoritățile de la Tokyo au devenit și mai stricte și doresc să se asigure că populația va fi protejată în timpul întrecerilor olimpice. În urma unei întâlniri între președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și premierul japonez, Yoshihide Suga, șeful CIO a precizat că festivitățile de premiere vor avea loc sub anumite restricții. Ca atare, sportivii își vor pune singuri medaliile la gât, iar strângerile de mână vor fi interzise în totalitate.
"Medaliile vor fi prezentate sportivilor pe o tavă și aceștia și le vor lua singuri. De asemenea, nu vor exista strângeri de mână și nu vor fi îmbrățișări în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor. Dorim să ne reafirmăm tot angajamentul din partea comunității olimpice de a face totul pentru a nu aduce niciun risc poporului japonez.", a declarat Thomas Bach, citat de Daily Mail.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo