Andy Murray s-a retras din turneul individual masculin de la Jocurile Olimpice. Dublul campion olimpic la tenis a decis să nu mai participe la simplu din cauza unor leziuni musculare, alegând să concureze, însă, în continuare în proba de dublu, unde face pereche cu Joe Salisbury.
"Sunt foarte dezamăgit că trebuie să mă retrag, dar personalul medical m-a sfătuit să nu joc în ambele evenimente, așa că am luat decizia dificilă de a mă retrage de la simplu pentru a mă concentra pe jocul de dublu", a declarat Andy Murray, potrivit unui comunicat emis de echipa olimpică a Marii Britanii.
Tenis
Murray: "Nu o să îi dau vreodată un sfat Emmei Răducanu". În ce condiție renunță la "convingerea" sa
ACUM 3 ORE

Murray, afectat de accidentări

Englezul a fost măcinat de accidentări în ultimele sezoane. Ajuns pe locul 119 în clasamentul ATP, sportivul în vârstă de 34 de ani a primit un loc la Jocurile Olimpice din partea ITF, loc rezervat foștilor medaliați olimpici sau a câștigătorilor de Grand Slam.
Înainte de startul competiției, Murray declara că abia așteaptă să concureze pentru a-și apăra titlul olimpic la Tokyo.
"Jocurile Olimpice reprezintă enorm pentru mine. Este o onoare pentru mine să pot juca la a patra Olimpiadă. Să fiu portdrapelul delegației Marii Britanii la Rio a fost una dintre cele mai importante momente din cariera mea. Să îmi apăr pentru a doua oară medalia de aur la o Olimpiadă e palpitant și abia aștept să înceapă turneul", a spus Andy Murray, singurul jucător de tenis care a câștigat două medalii de aur la simplu la Jocurile Olimpice, la Londra în 2012 și la Rio în 2016.
În proba de dublu de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, perechea Murray / Salisbury va juca în turul 2, luni, împotriva germanilor Kevin Krawietz / Tim Puetz.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
IERI LA 08:24
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43