Ashleigh Barty este extrem de motivată înainte de startul Jocurilor Olimpice. Australianca a câștigat sâmbătă trofeul Wimbledon după ce a trecut în 3 seturi de Karolina Pliskova, iar acum se concentrează pe competiția de la Tokyo, care debutează pe 24 iulie, unde își dorește să câștige medalia de aur.
În cazul în care se va impune la Jocurile Olimpice, Barty, liderul WTA, va deveni a patra sportivă din istorie care reușește în același an să câștige atât titlul de la Wimbledon, cât și aurul olimpic. Doar Steffi Graff și surorile Williams, Venus și Serena, au mai reușit această performanță de-a lungul timpului.
Iar Ashleigh Barty are șanse mari să își treacă numele pe această listă selectă, ținând cont de faptul că multe dintre sportivele din fruntea clasamentului WTA și-au anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice. Printre acestea, se remarcă Simona Halep, Sofia Kenin, Bianca Andreescu sau Serena Williams. Principala contracandidată a lui Barty la aurul olimpic este Naomi Osaka, cea care va reveni pe teren la Tokyo după absența de la Wimbledon.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 3 ORE

"Va fi o experiență extraordinară!"

Liderul WTA a spus că participarea la Jocurile Olimpice va fi extraordinară și a vorbit despre obiectivele sale, tânăra recunoscând că își dorește să devină primul jucător de tenis din Australia care reușește să obțină o medalie olimpică de aur la tenis.
"Posibilitatea de a reprezenta Australia la Jocurile Olimpice va fi o experiență extraordinară și este important în perioada următoare să sărbătorim faptul că am realizat ceva cu adevărat special.
Am multe obiective, vise. Cu siguranță le vom reseta în următoarele câteva zile... O să ne bucurăm, eu și echipa mea, de ceva timp împreună și apoi mergem mai departe. Aștept cu nerăbdare Jocurile Olimpice.
Sunt extrem de mândră că voi fi pentru prima dată în echipa olimpică. Și știu că suntem uniți, sunt încântată să fac parte din această experiență. Sunt motivată să-i fac pe australieni mândri, așa cum o vor face toți ceilalți sportivi. Aștept cu nerăbdare această experiență", a declarat Barty, care a menționat și că a scăpat de orice problemă fizică, despre care a amintit după finala de la Wimbledon. Atunci, sportiva a recunoscut că a jucat cu probleme medicale la All England Club, echipa sa ascunzându-i cât de gravă a fost accidentarea suferită la Roland Garros.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 7 ORE
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 13 ORE