Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Buzărnescu, lecţie fantastică de patriotism, înainte de Jocurile Olimpice: "Plăteam eu tot, doar să fiu acolo"

Cristian Mihală

Actualizat 17/07/2021 la 15:03 GMT+3

Mihaela Buzărnescu a dat o adevărată lecţie de patriotism, după ce a aflat că va merge la Jocurile Olimpice. Românca a dezvăluit că era capabilă de orice sacrificiu pentru a-şi reprezenta ţara la competiţia supremă din sport.

Mihaela Buzărnescu

Credit imagine: Eurosport

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat miercuri că Mihaela Buzărnescu a devenit al 101-lea membru pentru Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. COSR a dezvăluit că a primit confirmarea acreditării sale din partea Comitetului de Organizare Tokyo 2020 și astfel jucătoarea de tenis va participa la Jocurile Olimpice.

Buzărnescu, lecţie superbă de patriotism înainte de Jocurile Olimpice

Mihaela Buzărnescu, 33 de ani, este a treia reprezentantă a acestei discipline care va juca la Tokyo. Raluca Olaru și Monica Niculescu sunt deja parte a Team Romania și vor concura în proba de dublu. Miky merge în capitala Japoniei pentru turneul de tenis, după ce mai multe sportive mult mai bine clasate, au spus "pas", majoritatea invocând accidentări. Din acest punct de vedere, Buzărnescu se situează pe o cu totul altă poziţie, dând dovadă de un patriotism ieşit din comun.
"La Jocurile Olimpice mi-aș fi plătit și singură avionul și cazarea, numai să fi avut șansa să merg și să pot evolua la simplu acolo. Sunt extrem de fericită şi onorată că îmi voi reprezenta ţara. Este visul meu din copilărie, îmi doream din tot sufletul!", a spus Mihaela Buzărnescu, într-un interviu pentru DigiSport.
Buzărnescu ocupă acum locul 163 în ierarhia mondială WTA și a participat ultima dată la turneul de tenis de categorie Challanger WTA 125, unde a reușit să ajungă până în semifinale.
Anterior, Buzărnescu a participat la Wimbeldon, unde a fost eliminată din primul tur de Venus Williams, și la Roland Garros, unde a reușit să acceadă în turul doi, după ce a trecut de Araxa Rus, fiind apoi eliminată de Serena Williams, căreia i-a luat totuși un set.
România va mai fi reprezentată în competiția de tenis de la Jocurile Olimpice și de perechea formată din Raluca Olaru și Monica Niculescu.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Honduras - România
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo