Carla Suarez Navarro este cunoscută în circuitul de tenis pentru rezistența ei pe teren, însă sportiva din Spania a fost nevoită să adopte această mentalitate și în viața personală, când a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, în toamna anului trecut. Iberica a urmat de atunci un tratament pe bază de chimioterapie pe care l-a finalizat la sfârșitul lunii ianuarie.
  • Jocurile Olimpice încep de miercuri, 21 iulie, în direct pe Eurosport, cu partidele din competiţia de fotbal. Programul transmisiunilor este aici.
Înainte să afle că are cancer, Carla se pregătea să se retragă din activitate, însă planurile i s-au schimbat. Ea a revenit în competiții la turneul de la Roland Garros, apoi a mers la Wimbledon, pierzând ambele partide disputate, însă acum se află la Tokyo pentru a participa la cea de-a patra ediție a Jocurilor Olimpice din carieră.
Tenis
Luptătoarea Carla Suarez Navarro! A scăpat de cancer și revine în competiții chiar la Roland Garros
26/05/2021 LA 09:13

Carla Suarez Navarro va participa pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice

Sportiva din Spania și-a propus să revină în circuit și să-și încheie cariera luându-și rămas bun de la competițiile de elită din lumea tenisului. După ce a participat la Roland Garros și Wimbledon, Carla va juca pentru ultima oară în carieră și la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Sunt fericită să reprezint Spania la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Ca atletă, sunt onorată să am această oportunitate. De abia aștept", a scris e ape Twitter.
Carla Suarez Navarro a debutat la Jocurile Olimpice în 2008 la Beijing. Atunci a pierdut încă din primul tur. Cel mai bun rezultat al ei la Jocurile Olimpice sunt optimile de finală din 2016, când s-a jucat la Rio. La Londra, în 2012, sportiva din Spania s-a oprit în turul al doilea.
În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, la Doha - 2016 şi Oeiras - 2014, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei din Spania a fost locul 6 WTA, în 2016. În cadrul turneelor de Grand Slam, Carla a jucat în sferturi de mai multe ori, la Australian Open, Roland Garros şi US Open, iar la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
Planul măreț pus la cale de Carla Suarez Navarro după ce a învins cancerul: "Asta mi-am propus!"
01/05/2021 LA 15:02
Tenis
Carla Suarez Navarro a câștigat meciul vieții! Iberica s-a vindecat de cancer: "Sunt mai puternică!"
22/04/2021 LA 12:04