Argentinianul, în vârstă de 28 de ani, va participa pentru prima oară în carieră la o ediție a Jocurilor Olimpice. Schwartzman a început bine anul, cu un titlu la Buenos Aires, dar a avut probleme în primăvară când a pierdut patru meciuri consecutive la turneele de la Barcelona, Madrid, Roma și Lyon. Cu toate acestea, semifinalistul de anul trecut de la Roland Garrros crede că a trecut peste perioada proastă și că evoluțiile sale de la French Open și Wimbledon îi vor da încredere pentru Tokyo.
"Până acum două luni am avut o perioadă mai grea, nu puteam juca la cel mai înalt nivel. Din fericire, la Roland Garros și Wimbledon mi-am îmbunătățit jocul iar acest lucru îmi dă încredere pentru Tokyo. Acum trebuie să mă adaptez la competiție, să intru în acea stare similară cu ce se întâmpla la Cupa Davis", a declarat Diego Schwartzman pentru TyC Sports.
Pentru jucătorul de pe locul 12 mondial, faptul că mai mulți jucători de top au anunțat că nu vor merge la Tokyo îl fac spere la o medalie. "Cu toate aceste absențe, dacă am și puțin noroc la tragerea la sorți, aș putea să mă lupt pentru o medalie", a mai spus Diego Schwartzman.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
La ediția de acum cinci ani de la Rio, Argentina a obținut medalia de argint în proba de simplu masculin, acolo unde Juan Martin del Potro a ajuns până în finală, fiind învins în ultimul act de către britanicul Andy Murray.

Djokovic a anunțat că va merge la Tokyo

Mai mulți jucători și jucătoare au anunțat în ultima perioadă că nu vor participa la turneul olimpic din Japonia. Printre cele mai mari nume care au anunțat că nu vor merge la Tokyo se află Simona Halep, Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Serena Williams, Bianca Andreescu sau Nick Kyrgios.
Proaspăt campion pentru a șasea oară la Wimbledon, Novak Djokovic a anunțat că va merge în cele din urmă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Numărul 1 mondial a avut nevoie de timp pentru a lua această decizie deoarece jucătorii care vor ajunge în satul olimpic vor trebui să respecte niște reguli stricte pe durata Olimpiadei. Jocurile Olimpice din acest an se vor desfășura fără spectatori.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17