Raluca Olaru va reprezenta România în proba de dublu feminin de la Jocurile Olimpice, unde va face pereche cu Monica Niculescu. Sportiva, care se pregătește pentru plecarea în Japonia, a dezvăluit în exclusivitate pentru Eurosport care consideră că vor fi provocările de la această ediție a Jocurilor Olimpice, dar și care este obiectivul său pentru Tokyo.
Românca a vorbit și despre partenera sa, Monica Niculescu, pe care o caracterizează drept "o jucătoare foarte bună de dublu", și le-a transmis un mesaj suporterilor care vor fi cu sufletul alături de delegația României pe toată durata competiției din Japonia.
Cum a fost pregătirea pentru Jocurile Olimpice pentru tine în contextul pandemiei de coronavirus?
Tenis
Ana Bogdan a pierdut finala turneului de la Limoges
19/12/2021 LA 17:41
Noi avem un calendar normal anul acesta, chiar și în pandemie am fost la turnee ca de obicei, cu restricțiile de rigoare, stat în bulă, făcut teste și așa mai departe, dar am avut un calendar activ. Săptămâna trecută m-am întors de la Wimbledon și de atunci mă pregătesc pentru Tokyo.
Cum v-ați hotărât, tu și Monica, să formați o echipă? Ai vorbit și cu alte sportive înainte să te decizi?
Am vorbit cu Monica destul de devreme, cam cu un an înainte de Tokyo 2020, când trebuia să aibă loc. Practic a fost o dorință și o decizie comună și mă bucur că este așa pentru că e o jucătoare foarte bună de dublu, avem o comunicare bună, ne cunoaștem foarte bine chiar dacă poate nu am jucat atât de des împreună, dar ne-am antrenat împreună și aceste lucruri contează.
Ce înseamnă pentru tine faptul că vei reprezenta România la Tokyo?
Mă bucur foarte mult, e un obiectiv pe care îl am de când eram la Rio, în 2016. A fost ceva ce mi-am dorit foarte mult, ceva am urmărit, și mă bucur că s-a înfăptuit.
Cât crezi că va conta faptul că sunteți la a doua participare la Jocurile Olimpice? Își va spune experiența cuvântul?
Experiența, întotdeauna, își spune cuvântul. Normal, cu siguranță ajută, dar nu îți dă nicio garanție. Toate meciurile se joacă efectiv pe teren.
Care crezi că va fi cea mai mare provocare la Jocurile Olimpice?
Din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare va fi să jucăm fără spectatori. Noi am făcut asta, doar recent au început să fie prezenți spectatorii în tribune la tenis. Multă vreme, de când cu pandemia, am jucat fără și nu este un sentiment grozav, cu atât mai mult cu cât acum vom fi la un eveniment atât de mare și de important cum sunt Jocurile Olimpice. Cu atât mai mult o vom simți ca pe o lipsă.
Care este obiectivul tău înainte de startul competiției de la Tokyo?
Obiectivul meu este să mă bucur de acest moment. Repet, este ceva ce mi-am dorit mult, pentru care am muncit, și îmi doresc foarte mult să absorb toate experiențele de acolo și să intru pe teren cu un nivel cât mai bun de joc.
Ce părere ai despre faptul că România va fi reprezentată la simplu doar de Mihaela Buzărnescu?
Mi-ar fi plăcut să fim mai multe sportive din România să reprezentăm tenisul, însă cu siguranță fiecare dintre ele a avut un motiv bine întemeiat pentru care nu poate participa.
Ce mesaj ai vrea să le transmiți românilor care o să vă urmărească la Jocurile Olimpice de la Tokyo?
Sper să ne susțină cât mai mult de acasă, știu că o fac, știu că sunt mulți oameni care urmăresc tenisul și ne urmăresc pe noi și le mulțumesc pentru lucrul acesta și pentru mesajele pe care mi le-au trimis de-a lungul timpului. Sprijinul lor e important pentru noi.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
Ce i-au transmis Simona Halep și Raluca Olaru lui Horia Tecău după retragerea din tenis
19/11/2021 LA 12:16
Transylvania Open
Emma Răducanu, Irina Begu și Jaqueline Cristian debutează azi la Transylvania Open! Programul zilei
26/10/2021 LA 07:45