Căldura și umezeala de la Tokyo pot reprezenta un "cocktail" periculos pentru participanții de la Jocurile Olimpice. Tenismenii par să fie cei mai afectați de temperaturile din Japonia, iar liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a vorbit în repetate rânduri despre condițiile extrem de grele de la Tokyo.
Azi, declarația sârbului a fost completată de abandonul Paulei Badosa. Sportiva din Spania a părăsit terenul de tenis în scacunul cu rotile, nefiind capabilă să reziste în meciul din sferturile de finală cu Marketa Vondrousova. Sportiva în vârstă de 23 de ani a cedat primul set în confruntarea cu cehoaica, scor 3-6, dar nu a mai putut continua și a cerut intervenția medicilor pe teren. După câteva discuții, ea a plecat în scaunul cu rotile de pe teren.

Jocurile Olimpice - Badosa a abandonat în partida cu Vondroușova

Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM O ZI

ITF intră peste regulile organizatorilor de la Jocurile Olimpice

După abandonul Paulei Badosa, ITF a luat măsuri și a modificat programul stabilit de organizatori. Începând de joi, meciurile vor începe de la ora 15, ora locală, în loc de ora 11, ora locală, atunci când soarele arde mai puternic. Oficialii ITF au luat această decizie în urma plângerilor tenismenilor, dar mai ales după retragerea forțată a Paulei Badosa.
"E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil. Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis", a declarat belgianul Gilles Simon, care a fost susținut de liderul mondial din ATP, care a avut o reacție asemănătoare.
"E foarte greu. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop", a spus şi Novak Djokovic la Tokyo după primul meci.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
IERI LA 02:41
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38