Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice | ITF ia măsuri, după ce Novak Djokovic și alți tenismeni s-au plâns de condițiile de la Tokyo

Irina Aldea

Publicat 28/07/2021 la 16:25 GMT+3

ITF a emis azi un comunicat prin care anunță că schimbă regulile și programul întocmite de organizatorii de la Jocurile Olimpice în privința tenismenilor.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Căldura și umezeala de la Tokyo pot reprezenta un "cocktail" periculos pentru participanții de la Jocurile Olimpice. Tenismenii par să fie cei mai afectați de temperaturile din Japonia, iar liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a vorbit în repetate rânduri despre condițiile extrem de grele de la Tokyo.
Azi, declarația sârbului a fost completată de abandonul Paulei Badosa. Sportiva din Spania a părăsit terenul de tenis în scacunul cu rotile, nefiind capabilă să reziste în meciul din sferturile de finală cu Marketa Vondrousova. Sportiva în vârstă de 23 de ani a cedat primul set în confruntarea cu cehoaica, scor 3-6, dar nu a mai putut continua și a cerut intervenția medicilor pe teren. După câteva discuții, ea a plecat în scaunul cu rotile de pe teren.
picture

Jocurile Olimpice - Badosa a abandonat în partida cu Vondroușova

ITF intră peste regulile organizatorilor de la Jocurile Olimpice

După abandonul Paulei Badosa, ITF a luat măsuri și a modificat programul stabilit de organizatori. Începând de joi, meciurile vor începe de la ora 15, ora locală, în loc de ora 11, ora locală, atunci când soarele arde mai puternic. Oficialii ITF au luat această decizie în urma plângerilor tenismenilor, dar mai ales după retragerea forțată a Paulei Badosa.
"E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil. Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis", a declarat belgianul Gilles Simon, care a fost susținut de liderul mondial din ATP, care a avut o reacție asemănătoare.
"E foarte greu. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop", a spus şi Novak Djokovic la Tokyo după primul meci.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo