După eliminarea liderului mondial, Ashleigh Barty, Naomi Osaka rămăsese marea favorită la competiția de tenis feminin de la Tokyo.
Osaka a fost practic simbolul acestor Jocuri Olimpice desfășurate în țara sa natală, sportiva japoneză fiind cea care a aprins flacăra olimpică la ceremonia de deschidere a Jocurilor.
Cu toate acestea, deși a trecut fără probleme de primele tururi, Osaka nu s-a simțit deloc bine pe teren astăzi. Japoneza a cedat fără drept de apel primul set al meciului cu Marketa Vondrousova, numărul 41 mondial.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
Condițiile de interior - s-a jucat cu acoperișul tras din cauza ploii - nu au ajutat-o deloc pe niponă care preferă un joc mai rapid și deși a reușit să ia break rapid în al doilea set, Vondrousova a revenit și a reușit în cele din urmă să obțină calificarea după o victorie în două seturi 6-1, 6-4.

Naomi Osaka, eliminare incredibilă de la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice: Naomi Osaka, declarații scurte după meciul cu Vondrousova

După partidă, Naomi Osaka a părut să nu vrea să ofere declarații pentru presă, însă a revenit ulterior în zona mixtă pentru a răspunde rapid la câteva întrebări adresate de jurnaliști.
Conform jurnalistului Tumaini Carayol (The Guardian), Osaka a recunoscut că a fost o săptămână grea pentru ea, cu multă presiune. Nipona a declarat că este fericită că nu a pierdut în runda a doua și a informat că deocamdată nu știe care va fi următorul turneu la care va participa.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17