Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marin Cilic, în turul doi de la Tokyo după ce a condus cu 5-0 în decisiv și a avut 11 mingi de meci

Alex Masgras

Publicat 24/07/2021 la 18:23 GMT+3

Croatul Marin Cilic a obținut calificarea în turul al doilea din turneul de tenis masculin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo după o partidă fabuloasă cu brazilianul Joao Menezes, locul 217 ATP.

Marin Cilic la Tokyo 2020

Credit imagine: Getty Images

Fostul câștigător de la US Open din 2014 a avut parte de un meci extrem de dificil în prima rundă de la Tokyo. Marin Cilic, numărul 36 ATP, s-a calificat în turul al doilea de la Jocurile Olimpice după ce a trecut de brazilianul Joao Menezes, locul 217 ATP, scor (5)6-7, 7-5, 7-6(7), într-o partidă care a durat 3 ore și 25 de minute.
În primul set al meciului s-a mers cap la cap până la tiebreak, acolo unde s-a impus Menezes cu scorul de 7-5. În setul al doilea, Cilic a și-a pierdut serviciul, iar Menezes a avut ocazia de a închide partida în momentul în care a servit la scorul de 5-4. Croatul a reușit să rămână în partidă, câștigând următoarele trei ghemuri ale setului doi, adjudecându-și setul al doilea cu scorul de 7-5.

Marin Cilic, 5-0 și 11 mingi de meci în setul decisiv al partidei cu Menezes

După ce a câștigat setul al doilea, Cilic a început foarte bine și setul decisiv al partidei. Croatul a dus scorul la 5-0, dar nu a reușit să închidă partida. Menezes a reușit o revenire spectaculoasă și a câștigat următoarele șase ghemuri, având posibilitatea de a servi pentru meci la scorul de 6-5. După mai multe mingi de meci pe care nu le-a fructificat, Cilic s-a găsit în postura în care a fost nevoit să salveze o minge de meci. Acesta a reușit să rămână în meci și să trimită decisivul în tiebreak. Croatul s-a impus cu 9-7 în tiebreak, câștigând partida cu brazilianul de pe locul 217 mondial după 3 ore și 25 de minute. În setul decisiv cu Menezes, Cilic a avut nevoie de 11 mingi de meci pentru a obține calificarea în turul al doilea de la Tokyo.
În turul următor, Cilic îl va întâlni luni pe spaniolul Pablo Carreno-Busta, locul 11 mondial. Până la meciul cu Busta, Cilic va reveni pe teren mâine dimineață, atunci când va juca în turneul de dublu alături de Ivan Dodig, împotriva japonezilor Taro Daniel și Yoshihito Nishioka.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo