Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matteo Berrettini, ultimul nume important care spune pas turneului olimpic! Motivele italianului

Nicu Savin

Publicat 18/07/2021 la 16:58 GMT+3

Tokyo 2020 | Matteo Berrettini a avut un sezon foarte bun până acum, dar italianul nu-și va putea reprezenta țara la Jocurile Olimpice.

Matteo Berrettini va absenta de la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Getty Images

Matteo Berrettini este ultimul nume important din circuitul ATP care a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Conform Gazzetta dello Sport, Berrettini suferă din cauza unei accidentări musculare și va fi nevoit să facă o pauză de 2 săptămâni.
Astfel, finalistul de la Wimbledon mărește lista jucătorilor importanți din circuitul ATP care nu vor juca în Japonia. Rafael Nadal, Roger Federer sau Dominic Thiem sunt printre oamenii care nu vor fi prezenți la Jocurile Olimpice. În aceste condiții, marii favoriți la aur vor fi Novak Djokovic, Daniil Medvedev sau Stefanos Tsitsipas.

Matteo Berrettini nu va participa la Jocurile Olimpice

După retragerea lui Berrettini, Italia va mai fi reprezentată doar de 3 tenismeni la Tokyo: Fabio Fognini, Lorenzo Sonego și Lorenzo Musetti. La feminin, italienii vor avea tot 3 reprezentante: Sara Errani, Camila Giorgi și Jasmine Paolini.
Faptul că Berrettini nu va participa la Tokyo, șansele Italiei la o medalie scad semnificativ. Evoluțiile acestuia din actualul sezon le dădeau mari speranțe italienilor. Încă de la începutul sezonului de zgură, Berrettini a jucat foarte bine, el câștigând turneul ATP 250 de la Belgrad și ajungând până în finala Mastersului de la Madrid, unde a fost învins de Alexander Zverev.
Tranziția de la zgură la iarbă nu a reprezentat o mare problemă pentru Berrettini, care și-a adjudecat un nou titlu, la Queen's, după care a ajuns în prima sa finală de Grand Slam din carieră, la Wimbledon, unde a cedat în fața lui Novak Djokovic.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Honduras - România
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo