”Astăzi este o zi bună pentru ca visele tale să se îndeplinească”, i-a transmsi Federer lui Bencic înainte de finala de la Tokyo.
Belinda Bencic a câștigat medalia de aur în proba de simplu feminin la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru Elveția după ce a învins-o pe cehoaica Marketa Vondrousova.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
Bencic a câștigat primul set după o oră de joc. Vondrousova a fost prima care și-a pierdut serviciul, dar Bencic nu a profitat de acest lucru și cehoaica a recuperat break-ul în ghemul următor.
La 2-2, a venit rândul lui Bencic să fie sub presiune, când Vondrousova a făcut break, dar nici cehoaica nu a putut să se distanțeze și Bencic a făcut imediat rebreak-ul. Până la 6-5, cele două au mers cap la cap, dar Voundrousova nu a putut duce meciul la tiebreak iar elvețianca a luat primul set cu 7-5.
Vondrousova nu a lăsat pierderea primului set să îi taie moralul, aceasta reușind un set 2 foarte bun. Cehoaica a reușit să facă break-ul încă din primul ghem al setului doi, ghem de luptă, care s-a dovedit a fi decisiv în setul al doilea, câștigat de Vondrousova cu scorul de 6-1.
Serviciul nu a fost punctul forte al celor două jucătoare în finala de la Tokyo. Setul decisiv a debutat cu câte două breakuri cedate de fiecare, iar la 4-3 Bencic a cerut un timeout medical după ce a acuzat probleme la glezna dreaptă.
După o pauză de câteva minute, Bencic a reușit să facă break-ul și a servit pentru meci la 5-3. După o minge de meci salvată de cehoaică, Bencic a reușit să închidă setul decisiv la 3 și să cucerească prima medalie de aur în proba de simplu feminin pentru Elveția la Jocurile Olimpice.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17