Jocurile Olimpice de la Tokyo aveau o miză aparte pentru numărul unu mondial. Dincolo de faptul că avea şansa să câştige primul aur din carieră (mai obţinuse un bronz, la JO de la Beijing, în 2008), Nole avea şansa istorică de a deveni primul jucător din istorie, la masculin, care face Golden Slamul.
Participarea la Tokyo îi scade şansa de a se impune la US Open şi a face Marele Şlem, iar tatăl său, Srdjan Djokovic a încercat să îl convingă să nu meargă în Japonia. În cadrul unui podcast, tatăl lui Nole a dezvăluit discuţia purtată cu acesta.
"I-am zis: "Dacă părerea mea înseamnă ceva pentru tine, nu cred că ar trebui să mergi la Tokyo. E un drum lung, nu există spectatori, va trebui iar să stai în carantină". Nu m-a ascultat", şi-a început tatăl lui Nole speechul, conform Marca.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
ACUM 16 ORE

Djokovic, un patriot adevărat

Din păcate pentru Nole, avertismentul tatălui s-a dovedit a fi unul de care trebuia, poate, să ţină cont. Extrem de obosit, Djokovic a cedat în semifinala cu Zverev, iar apoi, a terminat finala mică, pierdută la Carreno-Busta, accidentat. Din acest motiv a trebuit să declare forfait înainte de finala mică de la dublu mixt.
Djokovic nu a ţinut cont de dorinţa tatălui său nu doar din dorinţa de performanţă, dar şi ca urmare a unui patriotism adic înrădăcinat în inima şi mintea sa.
"Mi-a zis: "Bineînţeles că ţin cont de părerea ta, dar patriotismul este foarte puternic. În inimă şi în cap. Mă cunoşti, când vine vorba de Serbia, nu mă dau în lături de la nimic". Mi-a zis că se simte bine, că se va recupera repede după Wimbledon", a mai spus Srdjan.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
IERI LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
IERI LA 14:34