Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic defilează la Jocurile Olimpice! Nole e în sferturi la simplu și la dublu mixt alături de Nina Sotajnovic

Irina Aldea

Publicat 28/07/2021 la 16:58 GMT+3

Novak Djokovic pare de neoprit la Tokyo. Marele campion sârb s-a calificat în sferturile de finală atât la simplu, cât și la dublu mixt.

Nina Stojanovic & Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, liderul mondial şi marele favorit la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a calificat cu uşurinţă în sferturile de finală ale probei masculine de simplu, după ce a trecut miercuri în două seturi, 6-3, 6-1, de spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 24 de minute de joc.
picture

Jocurile Olimpice: Novak Djokovic merge în sferturile de finală la Tokyo 2020

Djokovic îşi continuă astfel drumul spre aurul olimpic, singurul care îi lipseşte din prestigiosul său palmares. În cazul unei victorii aici și la US Open, jucătorul care are acum 20 de titluri de Grand Slam ar putea realiza Career Golden Slam, performanţă care în lumea tenisului constă în câştigarea în acelaşi an a celor patru turnee majore şi a Jocurilor Olimpice. Doar germanca Steffi Graf a mai reuşit această performanţă în 1988.

Novak Djokovic, de neoprit la Jocurile Olimpice de la Tokyo

În faza următoare a turneului olimpic, Djokovic va juca împotriva japonezului Kei Nishikori, ultimul reprezentant al gazdelor după ce Naomi Osaka a fost eliminată în competiţia feminină.Djokovic e în sferturile de finală și în proba de dublu mixt, acolo unde alături de Nina Stojanovic, care avea 11 ani când Nole cucerea în premieră un titlu major, i-au învins pe brazilienii Stefani/Melo, scor 6-3, 6-4, după o oră și 20 de minute de joc.
În continuare, Djokovic și Stojanovic se vor duela cu germanii Sigemund și Krawietz, pentru un loc în semifinale. Medalia de aur rămâne pentru Djokovic unul dintre puținele decorații în tenis care-i lipsesc. La prima ediție la care a participat, în 2008, Nole a obținut medalia de bronz. Patru ani mai târziu, la Londra, Nole a terminat pe locul al 4-lea. Favorit la medalia de aur la Rio, sârbul a fost eliminat încă din primul tur de Juan Martin del Potro.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo