Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Româncele din probele de tenis de la Jocurile Olimpice, eliminate! Care rămâne cea mai bună performanță a țării noastre

Bianca Dumitru

Publicat 26/07/2021 la 13:26 GMT+3

Parcursul româncelor din competiția de tenis de la Jocurile Olimpice s-a încheiat. După Mihaela Buzărnescu, și perechea formată din Raluca Olaru și Monica Niculescu a fost eliminată din optimile probei de dublu, cedând în fața australiencelor Ellen Perez și Samantha Stosur.

Raluca Olaru și Monica Niculescu (România) la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Eurosport

Zi tristă pentru jucătoarele de tenis ale României prezente la Jocurile Olimpice. După ce Mihaela Buzărnescu a pierdut în fața Marketei Vondrousova, în două seturi, scor 6-1, 6-2, și perechea de dublu formată din Raluca Olaru și Monica Niculescu și-a încheiat parcursul la Tokyo.
Cele două românce au pierdut în două seturi, scor 6-7 (3), 5-7, în optimile probei de dublu feminin, fiind învinse de australiencele Ellen Perez și Samantha Stosur. Deși porneau ca favorite în fața adversarelor lor și au avut un start de meci perfect, conducând în primul set cu 5-1, Raluca Olaru și Monica Niculescu au cedat controlul asupra partidei și au ajuns în tie-break, după 7 mingi de set pierdute.
În setul 2, româncele au condus cu 5-4, dar apoi au reînceput să greșească. Deși au salvat, spre final, 3 mingi de meci, Perez și Stosur și-au adjudecat victoria, calificându-se în sferturile de finală ale probei de dublu feminin.

O singură medalie olimpică la tenis pentru România

România rămâne, astfel, fără reprezentante în competiția de tenis de la Jocurile Olimpice. Singura medalie cucerită vreodată de țara noastră în probele olimpice de tenis datează din 2016. Atunci perechea formată din Florin Mergea și Horia Tecău a fost învinsă în finala de dublu masculin, cucerind însă medalia de argint.
Potrivit site-ului COSR, România a avut reprezentanți în întrecerile de tenis la edițiile Jocurilor Olimpice din 1924, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 și 2016. La Tokyo, țara noastră a fost multă vreme în pericol de a nu avea niciun jucător pe tabloul de simplu, după decizia sportivelor de a nu participa la competiția olimpică. Buzărnescu a fost acceptată abia la jumătatea acestei luni în proba de simplu feminin.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo