Articol scris de Răzvan Cîrceag
România a rămas fără reprezentante la capitolul tenis pentru Jocurile Olimpice, care se vor desfășura la Tokyo în această vară.
După anunțul Simonei Halep de retragere din cauza accidentării la gleznă, a venit și răspunsul Patriciei Țig care a invocat tot o accidentare, iar Ion Țiriac a anunțat că nicio jucătoare română calificată la Tokyo nu va participa!
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59

Mesajul ministrului Eduard Novak

Din acest motiv, Ministrul Tineretului și Sportului a avut o reacție acidă pe pagina personală de Facebook.
"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.
Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz", a fost mesajul lui Eduard Novak.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17