Novak Djokovic a anunțat în urmă cu o săptămână că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu câteva ore înainte de startul competiției de tenis, sportivul a vorbit despre obiectivele sale din acest an. Sârbul își dorește să câștige Golden Grand Slam, în posesia căruia va intra dacă se va impune la Tokyo și la US Open, și s-a arătat extrem de încrezător în privința șanselor sale de a cuceri aurul olimpic.
"Mă simt grozav atât fizic cât și mental. Sunt gata să joc la cel mai înalt nivel al meu. Am avut probabil cel mai bun sezon de Grand Slam din cariera mea, câștigând trei din trei turnee. N-aș fi putut să am o pregătire sau un parcurs premergător mai bun înainte de Jocurile Olimpice decât am anul acesta", a declarat Djokovic, care a comentat și absențele marilor rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, de la Tokyo.
"Nu am experimentat multe turnee importante în ultimii cincisprezece ani fără ca Roger și Rafa să participe. Deci este puțin ciudat, să fiu sincer, pentru că sunt obișnuit să văd pe măcar unul dintre ei. Totuși, unii dintre cei mai buni jucători din lume sunt aici. Medvedev, Tsitsipas, Zverev, Rublev. Ei se numără printre cei mai buni 6-7 din lume și sunt cei mai mari candidați pentru a obține o medalie", a mai spus Djokovic.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 8 ORE

Djokovic și-a aflat adversarii de la Tokyo

Jucătorii de tenis prezenți în Japonia și-au aflat adversarii astăzi, după tragerea la sorți care a avut loc cu exact 48 de ore înaintea debutului tenisului la Ariake Tennis Park. Acțiunea va începe sâmbătă, pe 24 iulie, de la ora locală 11.00. Novak Djokovic, marele favorit la câștigarea medaliei de aur, va juca în turul 1 cu bolivianul Hugo Dellien.
Traseul virtual al lui Novak Djokovic la Tokyo 2020:
  • Turul 1: Dellien
  • Turul 2: Struff
  • Optimi de finală: Musetti/Davidovich
  • Sferturi de finală: Monfils/Rublev
  • Semifinale: Zverev/Hurkacz
  • Finală: Medvedev/Tsitsipas
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Roland Garros
Daniil Medvedev, în turul al doilea de la Roland Garros, după o victorie facilă cu Bagnis
ACUM 10 ORE
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 12 ORE