Novak Djokovic a anunțat în urmă cu o săptămână că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu câteva ore înainte de startul competiției de tenis, sportivul a vorbit despre obiectivele sale din acest an. Sârbul își dorește să câștige Golden Grand Slam, în posesia căruia va intra dacă se va impune la Tokyo și la US Open, și s-a arătat extrem de încrezător în privința șanselor sale de a cuceri aurul olimpic.
"Mă simt grozav atât fizic cât și mental. Sunt gata să joc la cel mai înalt nivel al meu. Am avut probabil cel mai bun sezon de Grand Slam din cariera mea, câștigând trei din trei turnee. N-aș fi putut să am o pregătire sau un parcurs premergător mai bun înainte de Jocurile Olimpice decât am anul acesta", a declarat Djokovic, care a comentat și absențele marilor rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, de la Tokyo.
"Nu am experimentat multe turnee importante în ultimii cincisprezece ani fără ca Roger și Rafa să participe. Deci este puțin ciudat, să fiu sincer, pentru că sunt obișnuit să văd pe măcar unul dintre ei. Totuși, unii dintre cei mai buni jucători din lume sunt aici. Medvedev, Tsitsipas, Zverev, Rublev. Ei se numără printre cei mai buni 6-7 din lume și sunt cei mai mari candidați pentru a obține o medalie", a mai spus Djokovic.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31

Djokovic și-a aflat adversarii de la Tokyo

Jucătorii de tenis prezenți în Japonia și-au aflat adversarii astăzi, după tragerea la sorți care a avut loc cu exact 48 de ore înaintea debutului tenisului la Ariake Tennis Park. Acțiunea va începe sâmbătă, pe 24 iulie, de la ora locală 11.00. Novak Djokovic, marele favorit la câștigarea medaliei de aur, va juca în turul 1 cu bolivianul Hugo Dellien.
Traseul virtual al lui Novak Djokovic la Tokyo 2020:
  • Turul 1: Dellien
  • Turul 2: Struff
  • Optimi de finală: Musetti/Davidovich
  • Sferturi de finală: Monfils/Rublev
  • Semifinale: Zverev/Hurkacz
  • Finală: Medvedev/Tsitsipas
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Laver Cup
Daniil Medevedev, încântat să participe la Laver Cup! Ce a declarat proaspătul campion de la US Open
23/09/2021 LA 12:02
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04